Jos: "Bijzonder"

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 11:01

“Is er iets gebeurd rondom jou zwangerschap of vroege jeugd?”, vroeg de natuurgeneeskundige. “Verrek”, denk ik en ik ben even stil. “Ja… mijn moeder heeft een doodgeboren kindje gehad”.

Ik realiseer me dat ik nooit stil gestaan heb bij de impact die dat op mijn moeder gehad moet hebben tijdens mijn zwangerschap. Ik realiseer me op dat moment ook dat mijn ouders een steen bij het grafje hebben laten plaatsen, maar dat ik daar nog nooit geweest ben. Ik schaam me een beetje.

Ik vraag aan de natuurgeneeskundige hoe ze bij het onderwerp komt. Ze volgt een cursus acupunctuur en daarbij werd een meridiaan behandeld die precies door het gebied loopt waar mijn eerste tumor ontstaan is (bovenin mijn endeldarm) en die alleen bij de zwangerschap en vroege jeugd bestaat. Ze moest tijdens haar les aan mij denken en zodoende de vraag.

Kort daarna begon ook de vrouw van wie ik Reiki ontvang over mijn zwangerschap. Verbaast vertel ik bovenstaand verhaal. Ook besluit ik dat ik dit wil bespreken met mijn ouders en dat ik ga vragen of ze mij het grafje willen laten zien.

Afgelopen zaterdag zijn we daar geweest. Heel bijzonder om te realiseren dat ik eigenlijk niet de oudste ben. Bijzonder ook om met mijn ouders, Tamara en de kinderen over de begraafplaats te lopen en verhalen op te halen over bijzondere mensen. Of alternatieve geneeskunde nu iets doet of niet, dit bijzondere moment heeft het in ieder geval opgeleverd en dat is het meer dan waard!

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie
2 jaar geleden

Heel bijzonder dat door jou consult bij de natuurgeneeskundige "ons verhaal" weer opnieuw beleefd wordt. Ook wij hebben het bezoek aan het grafje als heel hartverwarmend ervaren. Vooral in het bijzijn van jou, Tamara en Joyce en Joey. ❤

Laban-Mos Thea
2 jaar geleden

❤️

Patricia
2 jaar geleden

Heel bijzonder om dit te lezen. Doet me even naar ons thuis situatie brengen. Mijn moeder heeft ook een kindje verloren. Ik ben ook niet de oudste. Is dat nu niet gek. Dat wij op dezelfde dag geboren zijn en dat we blijkbaar ook beide eigenlijk niet de oudste zijn.

Karin
2 jaar geleden

❤️❤️

Tom
2 jaar geleden

Fijn dat ook dit soort momenten van familie verbondenheid uit de complementaire geneeskunde voortvloeien!!!! Moet erg indrukwekkend zijn geweest...