Jos: "Kolkend Thialf"

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 09:38

Het begon met een berichtje in een Whatsapp groep. Wie wil kaartjes overnemen voor de ISU Worldcup finale in Thialf met afscheid van Sven en Ireen? Ik vraag het eerst aan Tam en reageer pas een uur later.

En afgelopen zaterdag was het zover. In plaats van zelf schaatsen ga ik schaatsen kijken. Voor mij de eerste keer dat ik bij ‘echte’ langebaanwedstrijden ben. Voor de schaatsers voor het eerst in twee jaar dat ze in een Thialf met publiek schaatsen.

We staan op een geweldige plek waarbij we alles goed kunnen zien. De schaatsers flitsen een paar meter voor ons door de bocht die later die dag de “Sven Kramer bocht” zal worden. De sfeer in het stadion is geweldig. Bij elke schaatser die langskomt is er een muur van geluid en applaus. Bij elke start is het muisstil en kun je een speld horen vallen. Ik snap nu wat ze met een kolkend Thialf bedoelen. Geweldig!!!

Als Ireen in gaat rijden voor haar laatste wedstrijd neemt ze de tijd om van het publiek te genieten. Dat is voor mij het mooiste moment van de dag. Ook de wedstrijd tussen Jorrit Bergsma en Nils van der Poel is geweldig. Wat een baas is die Nils van der Poel. Vreemde vogel, maar schaatsen kan hij!

Aan het eind van de dag is het afscheid van Ireen Wüst en Sven Kramer. Ze krijgen beiden een bocht naar zich vernoemd. Twee levende legendes nemen afscheid. Erg mooi om daarbij te zijn!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
2 jaar geleden

Hallo Jos, had al even je blog niet gelezen, de laatste 4 of zo. Ik weet het nog van de zwangerschap van je moeder, wat was het heftig, twee zulke jonge ouders en dan zoiets meemaken. Bijzonder dat dit op deze manier nu naar voren komt en fijn dat jullie het hebben kunnen delen met z’n allen. Ik hoop van harte dat de alternatieve geneeswijze ook iets voor je kan betekenen. Aan jouw levenslust en positiviteit zal het niet liggen. Heerlijk dat jullie zo genoten hebben van Thialf! En wat een leuke foto! Warme groet Lydie

Joke Slabbekoorn
2 jaar geleden

Zoveel aan jullie gedacht daar in Thialf,is jullie zo gegund en wat een superdag is het geweest!!Top!! Geweldig dat jullie het afscheid van Sven en Ireen konden meemaken