Jos: "Mijn keuze"

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 23:32

Vandaag is de dag dat ik teruggebeld zou worden door het MUMC+ over het experimentele medicijn. Tot gisteren wist ik het niet zeker. Je hoort goede verhalen over immunotherapie en het doel van het onderzoek is (simpel vertaald) om dat ook voor darmkanker mogelijk te maken.

Maar… Zit ik te wachten op chemo? Het gaat zo verrekte goed nu. Ik voel me topfit, fris en gezond. Als ik niet zou weten dat ik ziek was zou ik er niets van merken. Om dat allemaal op te geven en chemo in te laten lopen…

Maja, Jos, je geeft wel wat op. Je wilt er zo lang mogelijk zijn voor de kinderen…

Jaja, maar als fitte papa die met ze in het bos gaat fietsen of als papa die ziek is?

Het bleef een moeilijke keuze. Maar ik moest een knoop doorhakken. Ik heb het teruggebracht tot kwantiteit versus kwaliteit. Daar heb ik 18 maart 2018, twee dagen nadat ik hoorde dat ik kanker had, een blog over geschreven. Ik citeer:

“…Leven en oud worden zijn voor mij twee heel verschillende dingen. Oud worden is een nummertje halen. Ik leef liever. Wat is leven dan voor mij? Leven is plezier maken, genieten, gekke dingen doen…”

Ik heb voor kwaliteit gekozen. Ik ga niet deelnemen aan het onderzoek. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid die ik gekregen heb en alle lof en waardering voor de arts die alle tijd heeft genomen om het verhaal eerlijk te vertellen!

Reactie plaatsen

Reacties

Mignonne
2 jaar geleden

Wat een onmogelijke, maar dappere keuze Jos. We duimen mee dat je zo lang mogelijk zo'n topfitte vader en man mag zijn!

Joke Slabbekoorn
2 jaar geleden

Wat een moeilijke keuze was dit Jos alle respect voor de keuze die je gemaakt hebt.we hopen dat je nog heel lang de fitte papa en man voor Tamara en de kids kan zijn . Liefs van ons

Ilse
2 jaar geleden

Wat een knappe, moeilijke keuze. Een keuze die heel begrijpelijk is. Juist als je prachtige kinderen hebt. Je wilt er voor ze zijn. Het liefst zo lang mogelijk. Maar vooral zo goed mogelijk. Sterkte voor jou en je gezin, maar vooral heel veel plezier. Geniet van elkaar en het leven.

Karin
2 jaar geleden

Wat een onmogelijke keuze en wat dapper dat je toch een besluit hebt kunnen nemen. Wat je ook gekozen had was de juiste keuze geweest want je volgt je gevoel. Sterkte en vooral hoop ik dat je je zo topfit blijft voelen zodat je met Tamara en de kinderen kan genieten! Liefs

Lies Voll
2 jaar geleden

Je bent voor jezelf gaan staan en je hebt je keuze gemaakt. Het voelt goed voor jou. Alle zegeningen voor jou en je gezin.

Walter
2 jaar geleden

Moeilijk om zo n keuze te maken jos hopen dat je lang kan genieten jos

Thea Laban
2 jaar geleden

Jeetje Jos wat is dat moeilijk, RESPECT hoor voor je keuZe!
Hopelijk mogen jullie samen nog lang genieten!
❤️❤️❤️❤️

Anne Wiersma
2 jaar geleden

Na sinds jouw vorige mail rond te lopen en te dubben over wat jij zou moeten doen:
Nu mijn oprechte bewondering voor je Stoere Keuze!!
Knap!
We blijven aan je denken! Liefs Anne

Esther
2 jaar geleden

Wow Jos... stil van. Begrijp je keuze zo ontzettend goed dat je kiest voor datgene wat voor jou kwaliteit van leven is. Mooi hoe je je proces van keuze maken deelt!

Jaap en Ella
2 jaar geleden

Hopen dat je nog lang zo fit mag blijven en samen met jullie gezinnetje de mooie dingen mag beleven. Respect voor jullie en veel sterkte.

Marrie quinten
2 jaar geleden

Lieve Jos
Wat een moeilijke keuze. Het is jou leven en jou beslissing hebben we maar te accepteren ook albegrijpen we het misschien niet. Je zal nog vaak aan het twijfelen gebracht worden .maar weet jou argumenten zijn het belangrijkst. Veel sterkte verder. Kusjes voor Tamara en de kinderen en knuf voor jou.

Ingeborg Coppens
2 jaar geleden

Wat een moeilijke keuze maar je hebt je hart gevolgd en dat is altijd goed ! Ik wens jullie nog lang een goede kwaliteit van leven en mooie herinneringen.

Tom
2 jaar geleden

Mooi om je blog uit 2018 er zelf weer op na te kunnen slaan en mede zo je te laten inspireren in je moeilijke keuze. Ook weer een inspiratie voor mij Jos, je tekst uit 2018 over oud willen worden versus jou definitie van Leven...

Rinus en Marieke.
2 jaar geleden

Beste Jos, je hebt een keuze gemaakt, we hebben respect voor jouw keuze en hopen dat je nog heel lang vele seconden, minuten, dagen, maanden en jaren mag plukken. We hopen hopen natuurlijk ook voor Tamara en de kinderen en je pa en ma dat jullie nog heel lang van alles mogen genieten. Nogmaals met respect !!!!!