Jos: "Uitslagen"

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 22:18

De week voor oud en nieuw ben ik door de PET/CT-scan geweest. Gisteren kreeg ik daarvan de uitslag en heb ik met de oncoloog de opties besproken.

De uitslag is hetzelfde als de post-operatieve CT-scan die in met MMC is gemaakt. Er zijn teveel plekjes gevonden om te kunnen opereren. Maar deze keer hebben we de beelden ook bekeken. Er zitten meerdere tumoren in mijn longen. Allemaal zijn ze klein. De meeste nog te klein om echt met zekerheid te kunnen vaststellen of het tumoren zijn. Verder zitten er nog een paar tumoren in mijn lymfeklieren. De grootste daarvan zit in een lymfeklier in mijn rechter lies. Maar ook die viel qua grootte best mee.

De tumor in mijn lies de tumor die ik kan voelen. De enige die ik ooit gevoeld heb. Van de initiële darmtumor in 2018 merkte ik alleen de gevolgen.

Conclusie van de oncoloog is… Niets meer aan te doen, en voorlopig ook niets doen. Zolang ik geen last heb heeft chemo geen zin. En wanneer ik last ga krijgen is niet te zeggen. Mijn eerdere tumoren groeiden langzaam, dus het kan lang duren.

Voorlopig voel ik me goed. Het lukt me goed om alles van me af te zetten! Ik heb afgelopen maandag mijn snelste rondje ooit hier door het bos gefietst. Stadsbos 013 in 1:00:50 vanaf thuis. Nog 51 seconden eraf en ik rijd ‘m onder het uur. Dat moet te doen zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Beste Jos, zojuist je blog gelezen. Het is heel heftig als ze zeggen”niks meer aan te doen ” Zolang jij je echter zo goed voelt is dat natuurlijk heel fijn, want je bent sowieso een heel positief mens!! Ga zo door want met jouw leefwijze denk ik dat je nog lang kunt genieten!! Dat wens ik je van harte toe, samen met Tam en de kids!!

Thea
3 jaar geleden

❤️