Jos: "Alternatieven"

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 22:39

Vooropgesteld, ik geloof heel erg in reguliere geneeskunde. Maar nu ik het ziekenhuis heb uitgespeeld (zo voelt het voor mij), stopt mijn reis niet. Ik ben aan het kijken naar wat er verder allemaal te koop is en, heel belangrijk, wat bij mij past.

Ik heb ergens een goede metafoor gelezen, maar ik weet geen bron meer. Als je kanker vergelijkt met schimmel in een vochtige kelder, dan is de reguliere geneeskunde erop gericht om de schimmel zo snel en effectief mogelijk weg te halen. Maar waar ik mij al vaker over verbaasd heb, ook in deze blog, is dat er niemand naar het totaalplaatje kijkt.

Wat je ook kunt doen is het klimaat in de kelder veranderen (ventileren) zodat hij minder vochtig wordt. Dan worden de omstandigheden voor de schimmel om te groeien weggenomen. Daar komt alternatieve geneeskunde, en een berg intuïtie, om de hoek kijken.

Door ketogeen te eten ben ik al langer bezig om mijn binnenklimaat aan te passen. Ook weet ik zeker dat mijn goede conditie enorm geholpen heeft om de behandelingen door te komen. Waar ik ook erg in geloof is al het medeleven wat ik van iedereen ontvangen heb. Het helpt mij oprecht om te weten dat mensen achter mij staan! Op mentaal vlak heb ik heel veel aan coaching!

Verder doe ik Reiki, meditatie en via deze blog attendeerde iemand mij op natuurgeneeskunde. Morgen heb ik een intake.

En werkt het niet… Ik voel me er goed bij en dat is al winst!

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie Bel
3 jaar geleden

Succes Jos. Goede hoop dat ook deze stap zal bijdragen aan een leefbaar leven met kanker. Liefs Ma.

Thea
3 jaar geleden

Altijd doen Jos, het is het proberen waard!!
En weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
❤️

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

Jos, ga dat gewoon proberen en het is net wat je ma en Thea schrijven: het zal bijdragen aan een leven met kanker en de wonderen zijn de wereld nog niet uit !!!! We wensen je hiermee veel sterkte en hou de lat maar gewoon op 99,9 % want je voelt je nog steeds prima.

Tom Lonnee
3 jaar geleden

mooie metafoor over de schimmel in de kelder...
moet daar wel om glimlachen, klinkt zo logisch en past bij jou, en je verbaasde je al langer dat er geen zicht is op een behandeling van het totaalplaatje. Het moet bij je passen en je ketogeen hou je goed vol dus voel je je er goed bij lijkt me,
en nog een gelukkig nieuwjaar voor jullie allen!