Jos: "Afspraken"

Gepubliceerd op 29 december 2021 om 10:35

We hebben een heerlijke kerst gehad. Eerste kerst waren mijn ouders en broer met zijn gezin bij ons en hebben we heerlijk gegeten, lekker geouwehoerd en spelletjes gespeeld. Tweede kerst zijn vrienden langs geweest en toen ze weg gingen moest hun zoontje huilen omdat hij het zo jammer vond dat hij naar huis moest. Het was echt leuk en gezellig.

Maar de week tussen kerst en oud en nieuw zag ik een beetje tegenop. Ik vond het heerlijk om even niet te denken aan ziekenhuizen, diagnoses, behandelingen en kanker. Dat heb ik lekker uit kunnen stellen… Tot nu. Het is tijd om nog een keer te kijken hoe het ervoor staat en dan te bespreken welke palliatieve behandelingen er zijn.

Ik heb net de eerste belafspraak gehad. De apotheek om te controleren of ik medicijnen gebruik (nee). Morgen heb ik een afspraak met een internist en mag ik nog een keer door de PET/CT-scan en volgende week krijg ik daarvan de uitslag. Ik ben heel benieuwd, vooral omdat ik me goed voel. Maar kanker is een sluipmoordenaar, dat weet ik inmiddels!

Gelukkig gaat het verder prima met mij. Als ik niet beter zou weten zou ik mezelf 100% gezond verklaard hebben. Ik voel me fit en ik kan en doe alles. Dat maakt dat ik mijn ziek zijn echt naar de achtergrond kan verplaatsen en lekker mijn ding kan doen.

Maar morgen een ouderwets dagje ziekenhuizen…

Reactie plaatsen

Reacties

Anne Wiersma
3 jaar geleden

Lieve Jos: STERKTE!

We duimen voor je, liefs Anne