Jos: "Opties"

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 23:21

Gisteren heb ik met de chirurg gebeld. Het gesprek wat ik heerlijk lang uitgesteld heb, maar wat er toch een keer van moest komen. Wat zijn mijn opties? Want ook palliatief (palliatieve zorg is zorg als er geen genezing meer mogelijk is) zijn er behandelingen. Levensverlengende behandelingen dus...

De chirurg stelde voor om hierover met de oncoloog in gesprek te gaan. Mogelijkheden zijn niets doen, levensverlengende chemo of een experimentele behandeling met immunotherapie.

Wat wil ik daarin? Het is een duivels dilemma. Kwaliteit van leven is voor mij in ieder geval erg belangrijk. Ik heb er niets aan dat ik een paar maanden langer leef terwijl ik ziek en met pijn op bed lig. Ik weet het echt niet en ik merk dat ik voor het eerst in tijdens mijn ziekte echt opzie tegen een behandeling. Palliatief klinkt voor mij momenteel hetzelfde als naargeestig.

Vooral omdat ik me nu zo goed voel. Soms heb ik het gevoel dat ik simpelweg het boek dicht moet doen en verder moet gaan met mijn leven. Er is niets aan de hand… Toch?

Maar ook hier moeten we weer doorheen. Het is mooi om te merken dat ik alles oprecht van me af kan laten glijden en lekker mijn ding kan doen. Soms voelt dat als mijn kop in het zand steken, maar ik weet dat het niet zo is. Ik zie de realiteit wel onder ogen, maar ik voel me nog steeds 99,9% Jos en dat is heerlijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Wen
3 jaar geleden

Hey Jos, belandt vanavond ineens op je blog en zie nu dat je net dit laatste stukje gepost hebt. Topper ben je. Hou vooral jezelf hoog, je hebt de regie uit handen gegeven toen het nodig was maar het meeste werk doe jezelf, zoals je bent en zoals jij voelt hoe het gaat. Ik blijf je volgen. Kop omhoog en gaan. 😘

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Hoi Jos .ik zie palliatieve zorg niet als naargeestige ,want je zegt zelf ik ben Jos en Jos is een heerlijk positief mens .weet zeker dat wat je ook doet je doet waar je als Jos in blijft staan.in gedachten veel bij jullie.groetjes van ons

jsylvia
3 jaar geleden

Jos is Jos. En hier kom je zeker ook weer uit. Veel liefs van ons

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Hoi Jos , Tamara en kinderen, het is weers al veel te lang geleden dat wij iets van ons hebben laten horen. Nu de we de blogs lezen is net wat je zegt : "Ik voel me goed " en zo lang je je goed voelt is er ook geen vuitje aan de lucht en pluk je de dag of tel je de grassprietjes op het voetbalveld. Het geeft allemaal niets. Jos , je bent hier nog gewoon, je voelt je goed en na het gesprek met de chirurg ben je even na gaan denken......dat kunnen we ook wel snappen. We denken dat je echt simpelweg het boek dicht moet doen en verder gaan met leven. Gooi alsjeblieft het touwtje niet in de boot ! Pluk elke dag want elke dag is er één. Ga gewoon verder met je leven , met Tamara en met de kinderen. Geniet er van ! Het schrijft natuurlijk allemaal wel lekker op maar ik kan ook goed begrijpen dat je af en toe eens denkt van: "Ja, ze kunnen niets meer aan me doen " en eens, ja eens zal het moment daar zijn.Maar zo lang dat moment er nog niet is en zich nog niet op een vervelende manier heeft aangekondigd pluk dan alle seconden, alle minuten, alle uren, alle dagen en ook alle jaren. Je bent nog steeds voor 99,9 % procent Jos de Bel !!!!! Veel liefs aan jullie allemaal en maak van Kerst en Oud en Nieuw een "knallend" feest. Pluk alles en elke dag !!!!!!!!! Veel liefs en groeten van ons !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thea
3 jaar geleden

Hoi Jos,
Je moet doen wat jou het beste lijkt en voelt!
En geniet van alles samen met Tam en de kids.
Ook wij wensen jullie fijne dagen en een goed 2022.
Liefs Van ons en dikke knuffels!
❤️❤️❤️❤️

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Hoi Jos en Tamara en de kinderen, wij wensen jullie gewoon fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar. Je ben Jos, je blijft Jos en je gaat door als Jos !!! We denken, zeker in deze tijd , veel aan jullie !!! Nogmaals Jos de Bel 99,9 % !!!!!

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Hallo Jos, natuurlijk ook je blog weer gelezen en snap dat je na zo’n gesprek ook weer even de draad kwijt bent en je veel te overdenken hebt. Doe wat je altijd deed, leven naar je gevoel!! Je voelt je nog prima, dus lekker doorgaan met genieten van Tam en de kids! Dan is dan!! Ik wens je hele mooie fijne feestdagen en optimistisch 2022 in!! Warme groet Lydiek