Jos: "Einde schaatsseizoen?"

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 11:28

12 september jl. schreef ik dat ik niet mee wil werken aan het uitsluiten van mensen. Op geen enkele manier. Dat is mijn keuze en daar blijf ik bij. Ook nu die keuze heel moeilijk gemaakt wordt omdat die keuze mijn schaatsseizoen beëindigt. Maar ik vind vrijheid voor iedereen en een inclusieve samenleving belangrijker dan een paar rondjes schaatsen.

Ik vind het systeem van de QR-code eng. Nu wordt het gebruikt om gevaccineerden en ongevaccineerden te scheiden. Maar dit systeem kan ingezet worden om elke groep te scheiden. Even je QR-etje laten scannen is in mijn ogen niet zo onschuldig als het lijkt en het verbaasd mij hoe weinig het debat hierover gaat.

Maar die mensen kiezen er toch zelf voor om zich niet in te laten enten? Ja. Net als mensen ervoor kiezen om katholiek of protestant te zijn. Vervang het woord gevaccineerde maar eens door protestant en ongevaccineerde door katholiek. Ik geef een voorbeeld in het citaat hieronder. Voor de duidelijkheid, ik vind niet dat geloof een keuze is. Het is een levenswijze en levensovertuiging die verder gaat dan een simpele keuze.

Het gemiddelde BMI van de mensen op de IC's is 30.5 (dat is obees) en de gemiddelde leeftijd 55.8 (Bron, pagina 13 en 14). En wat gaan we dan doen als maatregelen? Sporten verbieden... Dingen die werken zijn het verhogen van de IC capaciteit (die onder Rutte drastisch gedaald is, fragment Jinek van gisteren) en mensen aanzetten tot gezonder eten en meer bewegen.

Waar we dat geld moeten halen? Er is 1 miljard naar testen voor toegang gegaan en het ministerie van VWS is 5.1 miljard kwijt. En in Europa ligt 6 miljard op ons te wachten maar dat halen we niet op. Dat is al 12 miljard die we kunnen zo besteden.

Corona krijgen we niet meer weg, nu samen een manier vinden om daarmee om te gaan!

 

Origineel artikel hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

Hoi Jos en Tamara,,
❤️❤️❤️❤️