Jos: "Optie 3"

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 20:26

Op een dag waarop ik de uitslagen van de scans te horen krijg heb ik altijd drie opties. 1, er is geen kanker. 2, er zit kanker en het is behandelbaar. 3, er zit kanker en er is niets meer aan te doen. Gisteren was het optie 3.

De resultaten van de scans die afgelopen woensdag gemaakt zijn, zijn niet goed. Er zijn drie nieuwe plekjes op gevonden en samen met de drie al bekende plekjes betekent het dat de tumoren zo snel terugkomen dat de kans dat na een operatie alles weg blijft te klein is om een operatie te verantwoorden. Met andere woorden, er is niets meer aan te doen.

Dat is schrikken. Ik heb altijd rekening gehouden met optie 3, kanker is een dodelijke ziekte, maar pas nu is het werkelijkheid. Ik wordt geen honderd en ook geen vijftig. Hoe het verder loopt ga ik na het weekend bespreken met de chirurg.

Het moeilijkste gisteren was om het aan de kinderen te vertellen. Hoe vertel je dat papa dood gaat? Gewoon op een bankje gaan zitten en dat zeggen, de rest komt wel. Het was intens, maar goed om ook hun te betrekken.

Het lastigste voor mij vind ik dat ik er niet voor hun kan zijn als ze me nodig hebben. Het eerste vriendje, het maken van een fiets, de levensvragen beantwoorden waarmee ze komen en ga zo maar door. Al die dingen waar je er als vader wil zijn voor je kinderen!

 

Ps, ik heb een gigantische achterstand met reageren op berichtjes. Ik wil zeker nu persoonlijk reageren en dat kost tijd. Schroom je niet mij te bellen, appen of aan te spreken. Ik ben en blijf gewoon Jos. Of zoals de chirurg het zo mooi zei: "99,9% van jou is gewoon gezond".

Het is die 0,1% die uiteindelijk de overhand gaat krijgen. Dat is de nieuwe werkelijkheid. Maar voorlopig ga ik daar niet al teveel aandacht aan geven want alles wat je aandacht geeft groeit! Eerst leuke dingen doen!

Reactie plaatsen

Reacties

Hofmans Miranda
3 jaar geleden

Jos ik wens je heel veel sterkte en kracht , ook voor Tamara en de kindjes

De leeuw Nicol
3 jaar geleden

Heel veel sterkte samen. Ik ken jullie niet persoonlijk maar je verhaal raakt me.

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Beste Jos, Tam en kinderen, dit is de blog die ik nooit had willen lezen. Wat dit met je doet kun je alleen maar weten als het je overkomt. Heel veel sterkte samen en probeer vooral nog veel te genieten!! Warme groet Lydie

Cyn
3 jaar geleden

Ik ken je niet Jos maar lees jouw berichten al een tijd omdat wij in dezelfde situatie zitten
Dat gevoel als je het bericht krijgt komt meteen weer bij me boven
Ik wens jullie heel veel sterkte

Thea
3 jaar geleden

Hoi Lieverds,
Ik kon weinig schrijven op je vorige blog, dus maar een ❤️ erop gezet.
Toverstokje, een mooie zomer, het heeft niet mogen werken.
Maar ik weet wel dat LIEFDE alles overwint.
Ik hoop en wens dat jullie samen met jullie gezin nog mooie momenten mogen beleven,
Veel liefs! ❤️❤️❤️❤️

Marian
3 jaar geleden

Wat ben je sterk. Konden ze maar toveren. Wat een vreselijk nieuws. Heel veel sterkte Jos Tamara en jullie Kids.

Anne Wiersma
3 jaar geleden

Lieve Jos,
Hier word je sprakeloos van!
Jouw optimisme helpt je gezin heel erg bij het omgaan met zo'n groot hoofdstuk in jullie leven!
Je hoort nog van me.
Intussen blijf ik even op adem komen.
STERKTE EN HEEL VEEL LIEFS! Anne

Fred
3 jaar geleden

Hallo Jos en Tamara (en kids). Het komt niet vaak voor maar ik ben even sprakeloos van dit slechte bericht. ... Ik zag het na al jullie positiviteit effekes niet aankomen.. pfff

Jacqueline
3 jaar geleden

Ik had gehoopt dat ik dit bericht nooit zou lezen ...
Gewoon omdat het niet zo zou lopen ...
Ben er stil van ...geen woorden voor !
Heel veel sterkte voor jullie allemaal xx

Suzette Kok
3 jaar geleden

Het leven is niet eerlijk bedeeld. Jij hebt altijd zo gezond geleefd en nu overkomt je dit vreselijke nieuws.
Ik bewonder je telkens hoe je je zo positief weet te houden.
Ik hoop dat je de komende tijd heel intensief en fijn met je familie mag doormaken. Ik zal je altijd herinneren als het vrolijk maar ook rustig ventje die op mijn kinderen vroeger paste. Warme groet uit Canada, Suzette

Rinus Scheele
3 jaar geleden

Namens Marieke en mijzelf ga ik jullie heel veel sterkte toewensen. Het is een onbeschrijfelijk rot bericht en we zouden het ook nooit gehoord willen hebben. Maar het is gezegd en het is zo. De nieuwe werkelijkheid is aanwezig. Ga de komende tijd maar gewoon leuke dingen doen en geniet van alles om je heen ! We wensen jullie nog heel veel goede, leuke en gezellige momenten en hopen dat jullie dat nog een lange tijd mogen doen. Veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Sylvia
3 jaar geleden

Zo gehoopt dat door behandeling een stop gezet zou worden. Maar helaas nu slaat het dubbel toe. Dan zo bijzonder de manier hoe jullie dit met je kids hebt gedeeld en daarna met de mensen die rondom jullie staan. Toch weten jullie nog steeds de slingers op te hangen. Dat is wel jullie kracht. Dit zullen jullie nog hard nodig hebben. Een lieve groet van ons 💕

Annemieke Brinks-Rijstenbil
3 jaar geleden

Wat een ontzettend verdrietig bericht. Heel veel sterkte Jos voor jou, je gezin en familie.

Sep Wernsen
3 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara,
Wat een ontzettend verdrietig nieuws! Ik weet niet goed te reageren..... ben verdrietig voor jullie.
Ik wens jullie heel veel kracht en liefde om mooie herinneringen te maken, die in de toekomst gekoesterd gaan worden.
Lieve groeten, ook voor Joey en Joyce.
Sep

Sophie Marcelis
3 jaar geleden

Goh lieve familie, we schrokken van het bericht wat vandaag in de klas is gedeeld. We leven met jullie mee en hopen dat je ondanks dit tot nieuws toch nog vol kan genieten van Tamara, Joyce en Joey. Wij denken aan jullie!

Jolanda
3 jaar geleden

Met de tranen over m’n wangen lees ik je laatste blog en toch lijkt het nog steeds niet waar te zijn, simpelweg omdat het onvoorstelbaar is. Wat een levenskracht hebben jullie toch!
Er is zo weinig mogelijk wat wij kunnen zeggen of doen, behalve heel veel respect hebben voor de moed waarmee jullie dit alles het hoofd bieden! Heel veel kracht vooral ook voor iedereen om jullie heen onder al die moeilijke omstandigheden. Haal alles uit iedere minuut. Dikke knuffel voor jullie allemaal. 😘

Hans
3 jaar geleden

Hoi Jos
Dit is geen goed nieuws. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe de komende tijd!