Jos: "De scans"

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 22:57

Ik was al bijna mijn tanden aan het poetsen toen ik bedacht dat ik vandaag toch wel een stukje moest typen. Vandaag was de dag van de CT-scans.

Gisteren ben ik al op en neer naar het ziekenhuis gereden om bloed te laten prikken. Dat moet bij een CT-scan waarbij contrastvloeistof gebruikt wordt. Je nieren moeten die contrastvloeistof kunnen verwerken en dat kunnen ze terugzien in de bloedwaarden.

Vandaag nog een keer naar het ziekenhuis voor de scans zelf. Netjes op tijd wordt ik binnengeroepen en nadat ik mijn blouse met metalen knopen uitgedaan heb kan ik door naar het apparaat (een Philips!!!). Daar wordt een infuusje aangelegd voor de contrastvloeistof en dan ben ik klaar om gescand te worden.

Het voordeel van een CT-scan ten opzichte van een MRI is dat een CT razendsnel gaat. Ik denk dat ik in totaal nog geen vijf minuten binnen ben geweest en ik sta weer op beeld. Ik ben benieuwd naar de resultaten vrijdag, ook omdat ik afgelopen weekend een bobbeltje in mijn lies ontdekt heb.

Het is dus wederom een week van diagnostiek waarbij ik blij zal zijn als ik groen licht heb voor de operatie. Het maken van de scans zelf is niet zo spannend, maar ‘uitslagendagen’ zijn dat toch wel, ook al kan ik het goed van me afzetten.

En nu ga ik snel mijn tanden poetsen. Er gebeurt zoveel dat ik mijn nachtrust echt wel nodig heb om alles op een rijtje te kunnen zetten!

Reactie plaatsen

Reacties

Suzette Kok
3 jaar geleden

Ik blijf hopen voor je Jos dat je groen licht krijgt voor de operatie.
Warme groet uit Canada