Jos: "Nieuwe CT-scans"

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 22:46

Afgelopen week heb ik in Maastricht een eventuele operatie doorgesproken. Alleen is dat op basis van een enkele MRI gedaan. Omdat mijn ziekte zich door mijn lichaam verspreid is het zinvol om voor de operatie mij helemaal in beeld te hebben.

Vaak is het dan makkelijk om een PET/CT-scan te maken. Maar een PET/CT kan na een recente operatie valse positieve uitslagen geven. Het kan zijn dat mijn lichaam nog bezig is in de lever effecten van de vorige operatie op te ruimen. Op die plekken wordt glucose gebruikt en dat zie je op een PET/CT-scan.

Dus mag ik woensdag a.s. op voor een CT-scan van mijn thorax (de longen) en mijn abdomen (mijn darmen). Samen met de MRI van mijn lever ben ik dan weer helemaal doorgelicht. Nu hopen dat er op de beelden niets te zien is dat de operatie in de weg staat. Deze operatie is op het randje en veel meer kan ik op dit moment gewoon niet gebruiken.

Verder heb ik vandaag 55km op de mountainbike gezeten en schaatsles gegeven. Het eerste uur schaatsles (ik geef 2 uur les aan 2 groepen) aan een groep die ik nog niet zo lang ken en die heb ik vertelt van mijn aankomende operatie omdat ik dan een aantal weken niet op het ijs kan staan. Mooi hoe de groep reageerde.

Mijn conditie bouwt alweer lekker op. Da’s ook nodig, want ik wil weer topfit op de operatietafel gaan liggen. Dat heeft mij al zoveel geholpen!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Hai Jos, wat een nieuwe informatie weer en een bijna onverwoestbare positiviteit die jij hebt!! We hopen allemaal dat het beloond wordt met goede uitslagen!! Ik denk aan jullie als gezin en duim, duim dat het goed mag uitpakken!! Warme groet Lydie

Jolanda
3 jaar geleden

Zet ‘m op, Jos!
Jouw aanhoudende positiviteit zal op de een of andere manier beloont worden!! 😘
Niets dan respect!

Bianca
3 jaar geleden

Hey Jos,

Ik vind het mooi om te zien hoe jij telkens jezelf bij elkaar pakt en er weer helemaal voor gaat. Leef mee. Liefs uit Goes