Jos: "Aken"

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 21:43

Vanmorgen kwam het beloofde telefoontje van de chirurg. Hij heeft de details van de operatie besproken. Mijn operatie gaat in Aken plaatsvinden. Dat is een groot ziekenhuis met alle benodigde faciliteiten om de operatie uit te kunnen voeren. Ook lukt het niet om de operatie via laparoscopie (kijkoperatie) te doen, dus ik krijg weer een open buikoperatie. Heb ik straks twee streepjes voor. Of, met andere woorden, twee grote littekens op mijn buik!

Kortom, het wordt weer een pittige operatie. Ook ben ik benieuwd hoe alles werkt in een Duits ziekenhuis. Volgens de chirurg was alles hiërarchischer dan in Nederland, en neemt de zaalarts beslissingen die in Nederlandse ziekenhuis door de verpleging genomen worden. En dat betekend soms op de zaalarts wachten. Ik ben benieuwd.

Toch zie ik niet tegen de operatie op. Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Dit soort operaties is nog niet zo heel lang mogelijk en ook niet iedere chirurg kan deze uitvoeren. En ik ben een gelukkige patiënt die hierdoor in ieder geval nog een kans krijgt.

Hoe de tumoren zich in de toekomst zullen ontwikkelen weten we niet. Het kan zijn dat het hiermee klaar is, maar het kan ook zijn dat het toch weer terug gaat komen. In ieder geval is er met deze operatie weer een kans dat de tumoren nu weg blijven. En die kans ga ik met beide handen aanpakken. Lekker fietsen, wandelen, schaatsen en zorgen dat ik mentaal fit ben voor de operatie. Waarschijnlijk nog dit jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Tom Lonnee
3 jaar geleden

nou je gaat er weer tegen aan met volle moed! goed hoor en inderdaad fijn dat het kan. toch wel weer een flinke operatie. gelukkig ben je goed op weg met je conditie. Hopelijk krijg je snel een datum.

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Hoi Jos en Tamara en kinderen, De details van je operatie zijn besproken. Je weet wat ze daar in Aken allemaal gaan doen. Je bent mentaal fit genoeg om deze operatie aan te kunnen En.......je krijgt nog een kans !!!!!!! Gelukkig zie je niet tegen de operatie op. We leven met jullie mee en wensen jullie allemaal héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!