Jos: "MRI-uitslag"

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 14:37

Ik ben net gebeld door de chirurg met de uitslag van de MRI van vorige week. Het goede nieuws is dat de lever schoon is. Maar daarmee zijn we er nog niet. Er zijn ook twee nieuwe plekjes ontdekt op mijn lymfeklieren.

Het eerste plekje zit tussen de poortader en de onderste holle ader in de buurt van de lever. Dat wordt vaker gezien met levertumoren. Het andere plekje zit in de buurt van de kruising van de nieraders, een stuk lager in het lichaam.

Dat laatste plekje is minder goed nieuws, want dat betekend dat de kanker rond aan het zwerven is in mijn lichaam. Lymfeklieren werken eigenlijk als een soort poortwachters die ervoor zorgen dat ontstekingen en tumoren lokaal blijven en niet door het hele lichaam zwerven. Het plekje bij de nieraders en het plekje op mijn kleine bekken betekenen dat mijn tumoren voorbij de poortwachters komen. Fase 4 uitgezaaide kanker, maar dat wist ik al.

Gelukkig zijn ook deze plekken weer operabel. De details hoor ik vrijdag in een volgend telefoontje als de chirurg alles verder heeft uitgezocht. Dit maakt voor mij de keuze tussen Eindhoven en Maastricht wel gemakkelijker. Ik weet dat ik operaties tot nu toe goed kan doorstaan en dan wordt het voor mij logisch om voor Maastricht te kiezen.

Ik ga me weer zo goed mogelijk voorbereiden op een operatie. Zorgen dat ik fysiek en mentaal weer in topconditie ben. En dat gaat gelukkig goed!

Reactie plaatsen

Reacties

Rovers Jacqueline
3 jaar geleden

Gefeliciteerd met je lieve dochter en heel veel sterkte voor de komende tijd, jullie zijn bijzonder mooie mensen, dit moet goed komen, zal aan jullie denken, liefs Jacqueline

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

We reageren even op de MRI-uitslag: Dat is even een domper op de feestvreugde. Maar blijf positief en probeer je zo goed mogelijk voor te bereiden. We wensen jullie allemaal héél véél STERKTE toe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thea
3 jaar geleden

Hoi Jos en Tamara,
Wij hebben zoveel respect voor jullie, dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen!
ECHTE KANJERS ALLEBEI!😘

Hamann Sietske
3 jaar geleden

Jullie hebben samen al veel doorstaan! Dit gaat jullie ook lukken 💪 heel veel sterkte en we denken aan jullie!