Jos: "Pleisters"

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 23:37

Vanmorgen was ik de pleisters beu. Twee waren er al af omdat ze los gingen, en na het douchen heb ik de andere drie er ook afgehaald. Deels uit nieuwsgierigheid en deels omdat de pleisters na ruim een week geen functie meer hebben. De wondjes die onder de pleisters vandaan kwamen zien er stuk voor stuk netjes uit. De kortste is ongeveer 1,5 cm en de langste 2,5 centimeter. Ze zitten netjes dicht en voelen soepel en pijnloos aan. Dat geneest mooi!

Ook de rest van mijn herstel gaat nog steeds wonderbaarlijk goed. De operatie is nu negen dagen geleden en eigenlijk heb ik nauwelijks nog last. Ik kan mijn armen en benen helemaal vrij bewegen en gebruiken. Ook kan ik weer slapen in de houding waarin ik wil. Het enige waar ik nog bij na moet denken is mezelf buigen, om bijvoorbeeld iets van de grond op te rapen.

Ik ben benieuwd hoe de binnenkant geneest. De chirurg zei dat hij behoorlijk heeft moeten snijden aan de lever om de tumor die tijdens de operatie ontdekt is weg te krijgen. Daar merk je niets van omdat de lever zo’n 80% overcapaciteit heeft. Afgaande op hoe ik me voel denk ik dat alles goed geneest. De MRI die over drie maanden gemaakt wordt zal het definitief uitwijzen.

Nu, gewoon doorgaan zoals ik deed. Lekker blijven wandelen en zorgen dat ik iets te doen heb overdag. Vanavond langs geweest bij mijn sportgroepje en mijn nieuwe puzzel kwam binnen. Morgen puzzelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie
3 jaar geleden

Niet normaal Jos hoe snel het herstel gaat. Ook wij zullen dus moeten proberen de komende 3 maanden (normaal) te gaan leven. De kanker die er nog steeds zit op de achtergrond proberen te zetten. De dingen doen die we altijd deden. Moeilijke drempel om overheen te stappen. De stappen zijn gezet. Nu verder gaan. We zien de voortgang van je puzzel tegemoet. Goed van je dat je weer langs geweest bent bij je sportgroepje. 1e contact Is weer moeilijk voor iedereen. Liefs weer van Pa en Ma.