Jos: "Hoogmoed"

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 23:22

Hoogmoed komt voor de val. Of eeeuhm... Hoogmoed komt acht maanden na de val (Rutte III viel op 15 januari j.l.). Hoewel de coronacijfers geen aanleiding geven en er voor zover ik weet geen cijfers zijn die het effect van de maatregel staven, besluit Rutte de zwaarste maatregel tegen corona in te voeren. Je gezondheid bewijzen met een QR-code.

Wat mij het meest tegen staat is dat deze maatregel mensen uit elkaar drijft terwijl mensen behoefte hebben aan rust en nabijheid. Dat mag ook, behalve als dat wilt doen bij de evenementenbranche. Pal voor het terras mag je knuffelen en zoenen, maar al je aan een tafeltje een biertje wil drinken dan kan dat ineens niet zonder QR, die zelfs na een positieve test groen blijft. Waar is de logica?

Daarnaast geef je door het laten scannen van een QR je privacy op. Je gezondheid is privé, dat zou altijd zo moeten blijven. Erger is nog het opbouwen van een foute technische infrastructuur. Er kan worden gelogd wie je bent en waar je bent op welk tijdstip. Voor degenen die dat niet eng vinden. De Afghaanse tolken dachten dat het veilig was om biomedische gegevens af te staan aan de Amerikanen en ze worden nu actief gezocht door de Taliban.

Daarnaast blijft het beleid zwalken. Een concertorganisator wordt gevraagd geen dansfeesten te organiseren (zie video hieronder)… Een aangenomen motie voor vrijwillige vaccinatie wordt genegeerd. Welk probleem wordt nu eigenlijk opgelost? Als het niet zo droevig was had ik erom moeten lachen.

 

Ps. En nu houd ik weer op over QRona. Ik moest dit even kwijt… Morgen weer over de leuke dingen in het leven!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroenh
3 jaar geleden

De wereld is triest geworden, omdat er zoveel mensen als als een schaap achter de kudde aanhobbbelen, jammergenoeg komt die groep er pas over en tijdje achter dat 'als je achter de kudde aanloopt, je altijd in de stront loopt'. Voorlopig noem ik het maar moderne slavernij en dictatuur die nu plaatsvindt. Macht en geld det gekke dingen met (bepaalde) mensen.