Jos: "De eerste week"

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 22:12

Deze operatie is mij enorm meegevallen. Vooraf zag ik er best tegenop omdat de chirurg de kans ongeveer 50% inschatte dat hij een tumor via een open procedure moest verwijderen. Dat had betekent dat ik een incisie had gehad rechts onder mijn onderste rib van mijn borstbeen tot mijn zij. Maar die incisie was niet nodig, alles kon via een kijkoperatie.

Nu heb ik 5 kleine incisies en mede daardoor was ik binnen 48 uur na de operatie thuis. Het herstel gaat razendsnel. Ik voel me momenteel behoorlijk fit, ik loop meerdere rondes per dag (minstens 4x zo’n 1 tot 2,5 km) en ik heb geen pijn gehad (dat was wel anders bij de darmoperaties, ook bij de kijkoperaties toen!). Ik beweeg weer helemaal flexibel en behalve wat stijfheid aan de rechter kant van mijn buik en zij merk ik niets meer. Ongelooflijk na een operatie van een kleine 5 uur.

Ook heb ik de afgelopen twee nachten supergoed geslapen. De eerste paar nachten waren onrustig omdat ik vaak moest plassen, de chirurg heeft mijn buikwand bij mijn blaas geïnspecteerd en mijn blaas is toch al gevoelig na de bestralingen, en dat merk ik. Maar de gemiste slaap heb ik heerlijk ingehaald!

Vol vertrouwen ga ik week twee in. Er kan nog altijd een terugval komen, maar deze eerste week is goed verlopen. Daardoor kijk ik niet op tegen een eventuele volgende operatie om mijn buikvlies te spoelen. Dat lijkt helaas wel nodig te zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Tom Lonnee
3 jaar geleden

Hi Jos, fijn dat je weer op krachten komt na een kijkoperatie waarbij een grote jaap niet nodig was. Ik las het al in de Blog de dag na je operatie.Shit dat er weer iets ontdekt is in je buikvlies, maar je lever is nu schoon begreep ik. De Blog van Tamara gaf begrijpelijk aan dat het lang duurt de onzekerheid en hoe moeilijk het moet zijn hier in te leven, de onzekerheid en spanning. Carpe Diem.
Lekker uitrusten, wandelen...