Jos: "App.partheid"

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 21:44

25 september moet je ook in Nederland aantonen of je gezond bent doormiddel van een QR-code… Dat maakt mij kwaad. Gezondheid zit niet in een QR-code. Andersom zorgt een QR-code niet voor gezondheid!

In Frankrijk mocht ik een voorproefje ervaren van de buitensluiting door de QR-code. We waren een colletje op gefietst en een van ons had geen telefoon bij. Dan mag je dus niet op het terras zitten. We kregen een ijsje dat we voor het terras op moesten eten. Pal naast de rij van ‘gezonde’ mensen met een QR-code…

Daarvoor heb ik zoiets ook in Nederland ervaren toen ik het terras op wou en de dame bij de ingang vroeg of ik gezond was. “Ja”, heb ik gelogen. Ik weet ook wel dat ze doelde op corona, maar ze zei het niet!

Twee maart dit jaar schreef ik over een vaccinatiepaspoort, Ik schreef dat ik geen coronapaspoort hoef. En ik ga dat ook niet doen. Dat is strijdig met mijn principes.

Waarom voeren we het in? Mensen die gevaccineerd zijn, zijn veilig. Anders werkt de vaccinatie niet… Toch? Mensen die niet gevaccineerd zijn nemen bewust een risico. Dat mag omdat ze daar zelf voor kiezen. Er is geen vaccinatiedwang, toch Mark en Hugo? Of hebben jullie daar ineens geen actieve herinneringen meer aan?

We willen een diverse en inclusieve samenleving zijn, maar met corona… Is dat anders. De coronapas is uitsluiting! Wat glijden we af!!!

Tijd voor een nieuwe regering, we zitten 179 dagen na de verkiezingen!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

👍👍👍Goed gezegd Jos!! Ik ben gevaccineerd, maar ieder mens heeft een vrije keus en op deze manier breng je tweedeling in de samenleving.