Jos: "Iedereen kan voorbereiden!"

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 21:53

Iedereen kan door voorbereiding beter uit een operatie kan komen, behalve… Degenen die dénken dat ze te oud zijn, te jong zijn, te zwak zijn, te dik zijn, te dun zijn, te lang zijn, te kort zijn, niet kunnen sporten, teveel last hebben, er geen zin in hebben of dénken dat het voor hun toch niets uit maakt.

Gisteren beschreef ik mijn niveau. Niet iedereen kan 200km schaatsen of in zijn vakantie 90km fietsen en 2x een berg opwandelen. Dat kost jaren voorbereiding. Gezond en sportief zijn is mijn levenswijze. Mijn lat ligt hoog omdat ik merk dat het mij helpt en omdat ik het leuk vind om actief te zijn!

Het niveau dat gehaald wordt is niet belangrijk. Iedereen kan z’n eigen individuele grens opzoeken en verleggen! En binnen paar weken zijn merkbare resultaten mogelijk, dat wijzen studies (lees vooral de conclusie bij deze link) inmiddels uit!

Ik heb de afgelopen week (ik had tijd over…) de serie ‘Hoe wordt ik honderd’ teruggekeken. Twee van de zes deelnemers hebben diabetes type 2, een daarvan prikt al meer dan 20 jaar insuline. In het programma gaan ze hun levensstijl aanpassen en gezond leven. Binnen een week zijn beiden compleet van de insuline af!!!

Net als voorbereiden is herstellen een werkwoord. Drie dagen na de operatie waggelde ik. Nu wandel ik een paar keer per dag de hele straat af. Mijn grens is simpel. Pijn is stoppen, start de auto maar… Maar ik loop pijnvrij en met een glimlach! Yessssss!!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Beste Jos, wat ben je toch een kanjer! Als jij mensen niet kan stimuleren, dan kan niemand het! Jij bent HET bewijs dat het wel degelijk uitmaakt hoe je je kunt voorbereiden om zo fit mogelijk dit allemaal te doorstaan. Heel veel sterkte nog voor jullie allen en voorspoedig herstel.👍👍👍👍👍