Jos: "Gezonde spanning"

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 07:54

Het is bijna zover. Nog een paar uurtjes en dan wordt ik geopereerd. Het is heel gek. Op het moment voel ik me kerngezond maar ben ik doodziek. Als alles goed gaat voel ik me straks doodziek maar ben ik een stuk gezonder…

Zoals altijd heb ik mijn opties overdacht. De grote onduidelijkheid is het buikvlies. Op scans zijn geen afwijkingen zichtbaar. Rond het middaguur zal de chirurg het buikvlies visueel inspecteren en dan wordt meer duidelijk. Er is een kans dat het buikvlies er slecht uit ziet, “alsof er een pak rijst is leeggestrooid”, en dan wordt de operatie beëindigd voor de tumoren in mijn lever verwijderd zijn.

Omdat er op de scans geen afwijkingen te zien zijn lijkt dat scenario niet aan de orde. Als de operatie doorgaat zijn er nog steeds opties. Twee van de drie tumoren zijn klein genoeg om via ablatie verwijderd te worden. De tumor wordt dan ‘gekookt’ door er een naald in te prikken en het uiteinde te verwarmen. De chirurg beslist tijdens de operatie of het snijden of koken wordt.

De verdere onzekerheid is de derde tumor. Die zit in oud operatiegebied. Daar bevind zich littekenweefsel. Het is de vraag of deze tumor via een kijkoperatie verwijderd kan worden. Misschien wordt ik wakker met een grote incisie onder mijn onderste rib aan de rechterkant.

Genoeg opties. De volgende blog is vanuit het ziekenhuis, ik ben er klaar voor! Ik ga met een gezonde spanning de operatie in!

 

Ps. Bedankt voor alle kaartjes, berichtjes, vragen en interesse. Ik waardeer dat enorm en het helpt mij echt!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Tannie deSchipper
3 jaar geleden

Heel veel sterkte.Dat alles verloopt zoals jij het op schrijft.

May Zeelen
3 jaar geleden

Heel veel succes en sterkte! Dat de operatie zo succesvol en positief mogelijk mag verlopen🙏🏻🙏🏻

Fred Hohenstein
3 jaar geleden

We hopen met jullie op een mooie/goede uitslag?!