Jos: "Dankbaar!"

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 22:36

Maandag a.s. is het zover, dan mag ik voor de zesde keer onder het mes. Vier operaties om tumoren te verwijderen, twee om een stoma te plaatsen en op te heffen. Komende operatie gaan tumor 7, 8 en 9 verwijderd worden!

De voorbereiding naar de operatie staat in het teken van fysiek en mentaal zo gezond mogelijk de operatie ingaan. Fysiek heb ik mezelf voorbereid door veel te sporten. Vaak met vrienden om mij heen! Bedankt daarvoor!

Voor de mentale voorbereiding helpt het dat ik fysiek topfit ben. Als voorbereiding overdenk ik rustig de operatie. Ik wil voelen dat ik die operatie wil. Dan kan ik rustig de operatie ingaan. Het feit dat de operatie strak na onze vakantie gepland is helpt daarbij. Ook helpt het dat ik weet dat ik geopereerd wordt door een goede leverchirurg!

De afgelopen maanden was een moeilijke periode. Het plekje op mijn buikvlies zorgde ervoor dat het er slecht uit zag. Het is enorm goed nieuws dat dit plekje op scans niet te zien is. Maandag kan de chirurg het plekje bekijken en weet ik hoe dat zich ontwikkeld heeft.

Ik ben ook dankbaar dat ik weer onder het mes mag omdat ik weet dat zoveel mensen die kans niet krijgen. Dat maakt mij klein en nederig. Ik denk aan iedereen die niet geopereerd kon worden!

Ik ben blij dat de onzekere periode van diagnostiek afgesloten is en dat dit de uitkomst is. Maandag ga ik met een dankbaar gevoel op de operatietafel liggen!

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
3 jaar geleden

Lieve Jos, Tamara en de kinderen. Wat een bijzondere blog is dit. Nog steeds zijn je gedachten bij de mensen die niet het "geluk" hebben geopereerd te kunnen worden. Je hebt er weer alles aan gedaan om sterk de operatie te ondergaan. We zijn ongelooflijk trots op je. Je geeft ons de kracht om hetzelfde voor ogen te hebben als jij hebt. Ook wij zijn dankbaar dat je geopereerd kan worden. Ook dankbaar om wie je bent. We proberen er weer voor jullie te zijn wanneer het nodig is. Heel veel sterkte voor jullie allemaal komende week. Liefs uut Yese.

Piet en Martine
3 jaar geleden

Beste Jos en familie,

Jos, jouw optimisme, kracht en doorzettingsvermogen is zo waardevol! Voor jouw om steeds opnieuw goed te kunnen herstellen en voor je familie om je te kunnen steunen en voor jullie allen om hoop te houden. Ik ben ervan overtuigd dat deze denk- en handelswijze je veel verder heeft gebracht. Dat het er nu zo voorstaat is spannend, en tegelijkertijd nog steeds zo hoopvol!
We wensen en bidden jouw en je familie alle kracht toe! Heel veel sterkte voor de aankomende operatie.

Warme groet, Piet en Martine

Karin & Guido
3 jaar geleden

Lieve Jos,
Wat klink je weer sterk! Sterkte voor de operatie, wij denken aan je!
Liefs
Karin & Guido

Bianca
3 jaar geleden

Jos en Tamara,

Wat spannend weer! Jos gaat er goed voorbereid in; mooi om te lezen hoe je erin staat en ook hoe je opschrijft.
Ik ga veel goede gedachten naar jullie sturen morgen. 😘 Liefs Bianca

Tom Lonnee
3 jaar geleden

Morgen de dag van de operatie. Heel veel sterkte voor jullie allemaal en ik hoop dat alles goed gaat. Ik denk aan je morgen Jos. Succes!!

Fred Hohenstein
3 jaar geleden

Hoi Jos. Zet hem.op. we duimen voor je en hopen op een spoedig herstel!! Grt Fred en zijn vrouwen

Thea
3 jaar geleden

Ha Lieverds,
Weer een mooi geschreven stukje Jos, wat ben je toch een groot voorbeeld voor velen.
Ik kijk naar buiten het is hier heerlijk “zomer weer”.
Net je ouders gedag gezegd, zij zijn weer onderweg naar jullie.
Morgen jou dag!
Met wij hopen een “zomerse” afloop!
We wachten de berichten weer af.
Voor allemaal een dikke kus en tot gauw horens weer!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Beste Jos, wat een mooie positieve blog. Heel veel mensen zouden willen dat ze maar een vleugje zouden hebben van jouw kracht, wil, mentale en fysieke instelling. Ik wens jou en alle mensen die rondom jou staan heel veel sterkte en een succesvolle operatie toe. Heb vanmorgen een kaarsje opgestoken toen ik in de kerk was, met de vaste hoop dat het helemaal goed komt. Een warme groet uit Answest! Lydie

Sylvia
3 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara. We wensen jullie en de kids veel sterkte de komende tijd. Is toch weer een pittige operatie morgen. Lieve groet van ons..