Jos: "Telefonisch consult"

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 22:52

Afgelopen vrijdag had ik een telefonisch consult en een MRI scan van mijn wervelkolom gepland staan. In die volgorde ook, dus de uitslag van de MRI weet ik nog niet. Maar, een beetje laat, hier het verslag van het telefonisch consult.

Er zijn geen zichtbare afwijkingen op het buikvlies gevonden. Dat wist ik al dankzij het telefoontje van de oncoloog, maar dat is enorm goed nieuws. Dat betekend dat de volgende stap de behandeling (operatie) van de lever is… Mits, er geen tumor zit in mijn wervelkolom. Een radioloog heeft naar de PET/CT van mijn wervelkolom gekeken en geoordeeld dat, mocht het toch kanker zijn, ook deze te behandelen is met een bestraling. Ook goed nieuws!

Als mijn rug bestraald moet worden dan is het de vraag welke behandeling eerst plaats gaat vinden, de bestralingen of de operatie. Dat wordt het volgende overleg besproken als dat nodig blijkt. Voorlopig lijkt het erop dat ik over een paar weken geopereerd zal worden aan mijn lever. Dat is wederom een pittige operatie, maar ik weet inmiddels dat ik die kan hebben. Van mij mag die operatie morgen zijn!

Maar dan zijn we er nog steeds niet… Er zat tenslotte nog een plekje op het buikvlies. Dat zit er waarschijnlijk nog steeds. Op de scans is niets te zien wat betekend dat het nog steeds erg klein is. Tijdens de leveroperatie zal het buikvlies opnieuw geïnspecteerd worden.

Kortom… Het blijft spannend! Woensdag a.s. wederom een belafspraak met verdere details!

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

Hoi Jos,
Dat zijn goede berichten, al heb je nog een weg te gaan!
We blijven hier duimen!

Christiaan
3 jaar geleden

Wat betere berichten Jos. Goed om te horen.