Jos: "De scans"

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 22:57

Vanmorgen op tijd m’n bed uit. Om 8:30 moet ik in het ziekenhuis zijn. Het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven ligt in industrieterrein De Run, aan de berucht drukke Kempenbaan (op de route naar ASML). Tijdens ouderwetse, pre-coroniaanse spitsen doe je daar zeker een uur over en ik wil niet te laat komen, dus om 7 uur zit meneer in de auto…

Om vervolgens zonder ook maar iets van vertraging om tien over half acht op de parkeerplek van het ziekenhuis te staan. Dat had ik, zelfs in de milde corona-ochtendspits, niet verwacht. Ik wacht rustig af in de auto.

Bij binnenkomst in het ziekenhuis blijkt er wat veranderd te zijn. Je moet tegenwoordig digitaal aanmelden, en bij de afdeling staat nu enkel een computer waar je een QR-code kunt scannen. Heel efficiënt misschien, maar erg kil en onpersoonlijk.

De scan zelf ging perfect. Gewoon stil blijven liggen en een klein uurtje later sta je buiten. Daarna bloed laten prikken. Dat duurde lang doordat ze door ziekte een personeelstekort hadden. Dat leverde veel gestreste mensen op omdat ze hun afspraak elders in het ziekenhuis dreigden te missen. Tip, bloed prikken kan zomaar drie kwartier duren, houd daar rekening mee en wees netjes tegen het personeel!

Verder een rare dag. Ik ben blij dat de scans gemaakt zijn, maar wat een ellende met de overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Als ik het laatste nieuws daarover wil lezen is de kop ineens veranderd. Rust zacht Peter!

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

Goedemorgen,
Om met het laatste te beginnen, wat erg!
Ik hoorde het op het gemeentehuis en iedereen waar ik mee in vergadering zat wilde maar één ding, zo snel mogelijk naar huis om het daar te verwerken!
En dan al die overstromingen en al die ellende voor die mensen.
Maar nu jij, dat is weer afwachten en ook spannend!
Fijn dat je zulke leuke en fijne dingen doet met elkaar!
Jos, de zomer komt eraan!
Groetjes voor alle 4 en weet dat we aan jullie denken! 😘❤️❤️❤️❤️