Jos: "PET/CT"

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 21:41

Vanmorgen werd ik gebeld door het Maxima ziekenhuis om de procedure rondom de PET/CT-scan door te nemen. Inmiddels ken ik het uit mijn hoofd. 24 uur van tevoren niet sporten (dat is ooit mislukt, gelukkig had ik toen niet intensief gesport…), 6 uur van tevoren niet eten en 2 uur van tevoren minimaal een liter water drinken. Goed dat ze bellen, de PET/CT-scan is een dure scan en het is zonde als door een verkeerde voorbereiding de scan niet door kan gaan.

Gelukkig is de scan morgenochtend zodat ik enkel mijn ontbijt over hoef te slaan. En een liter water drinken van tevoren is ook geen probleem. Als ik op tijd vertrek naar het ziekenhuis zou het moeten lukken. Ik ken inmiddels het klappen van de zweep, dit wordt mijn vijfde PET/CT-scan.

Het vervelendste van de PET/CT is dat je een vochtafdrijvend middel krijgt waardoor je vaak moet plassen. Voor de scan moet je een uur stil liggen en in dat uur moet ik ongeveer 4x naar het toilet. Aangezien de scan 15 tot 20 minuten duurt kun je uitrekenen dat je met een lege blaas begint en met een volle blaas eindigt. De eerste keer dat er een PET/CT van mij gemaakt werd ben ik bijna van de scanner gerend omdat mijn blaas op klappen stond.

Ik ben benieuwd naar donderdag, dan krijg ik de uitslag, van wat op de plaatjes te zien is. Het blijft gek, ik voel me kerngezond, maar ik ben misschien doodziek…

Reactie plaatsen

Reacties

Sietske
3 jaar geleden

We wensen jullie alvast heel veel sterkte voor donderdag! We zullen voor jullie duimen! Sterkte kanjers!

Jolanda
3 jaar geleden

Heel veel kracht!
We duimen mee voor de uitslag morgen!! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Jolanda Kuijpers
3 jaar geleden

Heel veel sterkte, we denken aan jullie!!๐Ÿ€๐Ÿ€

Jaap en Ella
3 jaar geleden

We wensen jullie veel sterkte voor morgen.

sylvia
3 jaar geleden

Spannende dag voor jullie morgen, we leven met
jullie mee. Ik zal heel hard duimen. Veel liefs๐Ÿ’•