Jos: "Ik kan het nog!"

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 22:13

Als sporter vreesde ik behoorlijk voor de longoperatie. Ik wil graag lekker blijven sporten en daar heb je je longen hard bij nodig. En hoewel de longarts en de longchirurg van tevoren hadden gezegd dat ik waarschijnlijk weinig zou merken van de longoperatie, vreesde ik stiekem toch…

En afgelopen week stond de zwaarste (en leukste!!!) training op het programma. De drooglooptraining. Het is een looptraining, gecombineerd met allerlei rare schaatspasjes en schaatssprongen. Een heel fijne training waarbij het gehele lichaam aan bod komt.

De operatie was afgelopen dinsdag zes weken geleden en ik heb geen klachten meer. Dus vol goede moed heb ik meegedaan aan de training. Bij het planken voelde ik dat mijn rechterkant nog niet helemaal meewerkte dus dat heb ik lekker laten vieren. Ik was vooral benieuwd hoe de hardlooponderdelen van de training zouden gaan.

Ik kon niet mee met de snelste mensen in de groep. Ook de middenmoot moest ik laten lopen. Maar… Het lopen ging fantastisch. Het kan ook niet dat ik mee zou kunnen met de rest van de groep, want die hebben geen chemo’s en operaties achter de rug en die zijn al wekenlang in training. Ik heb heerlijk gelopen en ik merkte dat het zwaar was, maar dat het vooral een kwestie van tijd is om het weer op te bouwen.

Mountainbiken, skeeleren en hardlopen gaat gewoon goed en daar wordt ik enorm blij van. Ik kan het nog!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
3 jaar geleden

Heerlijk om te lezen Jos!

sylvia
3 jaar geleden

Wat goed om te lezen. Een lieve groet van ons

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Geweldig Jos, je bent een KANJER!!

Fred
3 jaar geleden

De trainer is trots op je!!👍👍🏃🏃🏃

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Hoi Jos, We hebben weer een paar blokken doorgenomen. We reageren nu op het blok: "Ik kan het nog ! " Wat zijn we hier blij mee om dit te lezen want na alles wat je intussen hebt meegemaakt mag het zonnetje nu voor jou en voor jullie ook wel weer eens gaan schijnen. Het is fantastisch, geweldig, positief en op naar het totale herstel. We wensen je daarom héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!! En..........ga zo door !!!!!

Thea
3 jaar geleden

💪🏻❤️

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

We reageren nog even op de blog: "Ik kan het nog ". Dat is de tweede keer dat we daar op reageren en als we zo denken en geen nieuwe blogs zien verschijnen dan hopen we dat alles de goede kant op gaat. We moesten je ook veel sterkte toewensen van Remco en Thessa en Priscilla en Frank, "onze kinderen". We wensen jullie allen vooral jou heel veel STERKTE en hopen dat alles goed blijft gaan. Het aller, allerbeste en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!