Jos: "Weer mountainbiken!"

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 21:59

Het is al een poosje stil op de blog. Mijn excuses. Niet omdat ik niet meer wil schrijven, maar vooral omdat er niet zo veel te melden is over mijn ziekte.

Ik herstel nog steeds goed. De operatiewonden zijn allemaal netjes dicht nu en fysiek kan ik helemaal vrij bewegen zonder pijn of klachten. Ik merk nog wel dat mijn rechterkant nog wat strakker staat dan normaal, maar dat gaat vanzelf over.

Wat herstel betreft is een kijkoperatie (laparoscopie) erg fijn. Ik heb wel 10 wonden, maar het zijn bijna allemaal kleine sneetjes. Ik heb twee of drie iets langere van maximaal een centimeter of vijf. Ik moet nog eens een mooi verhaal bedenken om de littekens te verklaren als ik komende zomer over het strand loop. Iets met een ontplofte granaat bij het oppakken van een Brabantse drugsdealer of zo…

Maar goed, een van de dingen die ik het lastigste vind aan de periode na de operatie is dat je eigenlijk weinig kunt als je jezelf fitter gaat voelen. Het duurt zo’n vier tot zes weken voordat de operatiewonden (ook aan de binnenkant van mijn lijf) echt weer stevig en belastbaar zijn. Tot nu toe heb ik altijd zes weken aangehouden voordat ik weer ging sporten. Je moet namelijk niet alleen kunnen sporten, maar ook kunnen vallen en sterk genoeg zijn om dat op te vangen.

Alleen was het vandaag zo’n mooi weer… Mijn mountainbike lonkte. Dus Tamara en ik hebben samen SB013 gefietst! Heerlijk!!!

Reactie plaatsen

Reacties

sylvia
3 jaar geleden

Je hoeft toch geen excuses aan re bieden omdat je niets te melden hebt Jos. Fijn dat je goed herstelt en dat jullie genoten hebben van jullie mountainbike tocht. Geniet van de mooie momenten met je gezin een lieve groet van ons

Maria Nieuwdorp
3 jaar geleden

Het is voor het eerst dat ik reageer op jullie blog...ik moet zeggen dat ik grote bewondering heb voor je moed om te knokken om steeds maar weer de draad op te pakken en met vreugde lees ik dat jullie weer samen op toer zijn gegaan, ik heb ook in mijn familie te maken gehad en nog steeds te maken heb met die rot ziekte zoals mijn neef Theo Schouwenaar altijd zei..
Je moeder en ik zijn geboren en getogen in Kapelle ....ik wens jullie heel veel sterkte en moed om vooral niet op te geven....en blijven genieten van jullie gezinnetje...
Lieve groetjes Maria Nieuwdorp..

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Hoi Jos .van de week uit nieuwsgierigheid,s nachts nog je blog gelezen (kon niet slapen)wat ik al zei ,geen bericht goed bericht!!en wat vindt ik het fijn te lezen dat je samen met Tamara op de mountainbike gezeten hebt,geen flauw idee wat SB013 is maar belangrijkste,jullie hebben heerlijk gefietst en genoten!!zag jullie in gedachten fietsen. Blij voor je!

Thea
3 jaar geleden

Fijn dat het herstellen van de operatie goed verloopt.
Knap hoe je er weer tegenaan gaat hoor.
Bijna iedere dag denken we aan jullie als we het bochtje Steehof/Steeweg maken, en dat komt nogal eens een paar keer voor per dag.
Fijn dat het fietsen weer gaat, lekker de vrijheid weer in!
3 dikke kussen voor jullie alle 4.💋💋💋