Jos: "Naar huis!"

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 15:34

Gisteren zei de longchirurg dat mijn long acht uur dicht moest zijn voor ze me zouden laten gaan. Gelukkig leek het er gisteravond al op dat mijn long dicht zou zijn. Ik ben niet medisch onderlegd, maar wel een engineer en als je een beetje meekijkt weet je al snel hoe die apparaten werken. 

Toen ik vanmorgen wakker werd was een van de eerste dingen die ik deed kijken of mijn long niet lekt had. En gelukkig niet. Dus wist ik voor mezelf al wat het zou worden vandaag. Nu nog wachten op de zaalarts voor bevestiging. 

En dat duurde lang. De dienstdoende zaalarts is ook longchirurg en vanmorgen was hij bezig met een operatie (vertelde hij, hij kan ook koffie gedronken hebben met de weekendzusters…). Hij had goed nieuws voor mij, ik had goed gekeken op het apparaat. Mijn longen waren al bijna 16 uur luchtdicht en hij ging de drain verwijderen. 

Dat verwijderen is best even gek. Die slang zit zo'n 15cm in je borstkas en het is een raar gevoel als die eruit getrokken wordt. Daarna schiet het longvlies vanzelf snel dicht en is mijn borstkas weer gesloten. Bij de huid nog een al geplaatste hechting aantrekken en mijn drain is weg!

Dat was vanmorgen rond 12 uur. Nog vier uur wachten en als alles dan goed blijft… 

Nog een half uurtje en ik ga naar de auto. Ze zullen mijn saturatie nog 1x controleren, maar ik voel nu al dat die goed is. Op naar huis!!!

 

Het uitzicht vanaf het eind van de gang, mijn oude opdrachtgever ASML. Ik heb in het witte gebouw links op de foto gewerkt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

Wij reageren nu op blog "Naar huis ": Super, Jos. Lekker thuis, alles prima verlopen, nu op naar een goed herstel !!!!!! Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Proficiat Jos. Buiten dit”incident” is het toch allemaal super verlopen!! Geniet van het weekend met je gezin en een heel voorspoedig herstel!!! Groetjes uit het Zeeuwse land!

Sylvia
3 jaar geleden

Super Jos weer naar huis.👍. Doe het wel rustig aan he. Was toch een pittige operatie. Geniet van elkaar en neem jullie rust.lieve groetjes van ons 💕

Jaap en ella
3 jaar geleden

Wat een goed gevoel moet dat geven Jos. Operatie geslaagd en binnen vijf dagen thuis.Wie had dat durven denken. Nu weer werken aan een voorspoedig herstel.We wensen je veel kracht en sterkte toe.Lieve groetjes uit Biezelinge. 🥰


wensen je veel kracht en sterkte toe. VAN Harte Be
terschap en lieve groetjes vanuit Biezelinge.

Tom Lonnee
3 jaar geleden

Je maakt wat mee Jos! Een paar dagen niet je blog gelezen en dan blijk je een klaplong te hebben gehad. Maar nu is alles in orde. Gelukkig Jos, lekker naar huis nu.

Thea
3 jaar geleden

Lieve allemaal,
Lekker thuis, en lekker weer in je eigen bed!
Nu gaan opknappen en genieten van het samenzijn!
Bijna de zomer voor jullie!
Op naar het herstel en naar het weerzien!
❤️