Jos: "Mijn drain"

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 19:08

Gisteren heeft de longchirurg op mijn kamer een drain in mijn borstkas geplaatst om lucht en vocht vanachter mijn longen weg te zuigen. De drain doet goed zijn werk en hij heeft regelmatig toch nog nieuwe lucht weggezogen. Mijn longen waren nog niet helemaal dicht.

De chirurg vertelde dat dit waarschijnlijk komt doordat de long met nietjes is dicht gemaakt op plaatsen waar hij heeft moeten snijden. Tussen die nietjes kan een lek zijn blijven zitten.

Gelukkig groeit dit vanzelf dicht. Op het apparaat waar mijn drain aan zit zie je ook dat het leuk kleiner wordt. Het lijkt zelfs sinds het einde van de middag dicht te zijn, ook als ik beweeg. Maar toen de chirurg op de zaal kwam aan het eind van de middag vertelde hij dat hij zeker wil weten dat het leuk dicht is. Dus eerst moet het apparaat geen luchtlek aangeven voor minstens acht uur voor hij me laat gaan. 

Dat snap ik en dat ben ik het ook helemaal mee eens. Liever zekerheid en nog even blijven dan te vroeg naar huis en nog een keer naar het ziekenhuis.

Verder voel ik me nog steeds keigoed. Het enige vervelende is dat mijn stem het begeven heeft, waarschijnlijk door de tube in mijn keel tijdens de operatie. Maar morgen… morgen ga ik echt naar huis… Hoop ik!

 

Het apparaat waar mijn drain naar toe gaat. Links op het scherm zie je dat mijn long op het moment van de foto niet lekt (0 ml/min), maar aan het lijntje zie je dat die waarden eerder wel hoger waren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.