Jos: "Klaplong"

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 15:10

Het wordt toch nog niet naar huis. Omdat ik vanmorgen een lage saturatie (hoeveelheid zuurstof in mijn bloed) heb zijn er nieuwe röntgenfoto's gemaakt van mijn longen. En daarop is te zien dat mijn rechterlong is ingeklapt. 

De oplossing is een nieuwe drain plaatsen om het vocht in mijn borstkas af te voeren. Daarna zal mijn long weer uitklappen. Tegenvaller dus. Maar ik ben blij dat ze het nu gezien hebben en dat ik niet thuis heb gesukkeld hiermee.

Op de foto zie je de bloedvaten van de rechterlong onderin mijn borstkas liggen. Bij mijn linkerlong zie je dat die bloedvaten door heel de borstkas te zien zijn.

Dus, hopelijk zo snel mogelijk naar de OK om een nieuwe drain te plaatsen. En een paar dagen langer in het ziekenhuis…

 

Rood omcirkeld zie je mijn ingeklapte rechter long liggen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Dat is even jammer, een klaplong. Maar het klinkt gek dat ik het zeg:" Beter in het ziekenhuis dan thuis met een klaplong". Dat valt tegen maar niet getreurd. Nog even een paar dagen in het ziekenhuis en dan hopen we dat je weer helemaal gezond naar huis mag om daar samen met Tamara en je lieve kinderen weer de "oude" Jos te worden. Maar je hebt de operatie super doorstaan. Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marijke en max
3 jaar geleden

O jee dat is effe balen, maar je bent daar op de juiste plaats
Hopen dat alles gauw achter de rug is
Sterkte ermee,

Olga de Lange
3 jaar geleden

Hé Jos,
Dat is wel balen zeg!
Hij is gelukkig weer uitgeklapt en hopelijk mag je toch snel naar huis.
Groetjes uit Goes