Jos: "Je suis prest"

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 12:46

‘Die moet ik onthouden’, dacht ik toen ik de zin “Je suis prest” las in de Outlander boeken van Diana Gabaldon. “Je suis prest”, ik ben er klaar voor!

Ik voel me zoals Rocky Balboa zich moet voelen voor een bokswedstrijd. De training zit erop, het gaat nu gebeuren. De afgelopen tijd heb ik gewandeld, hard gelopen, gegolft, gefietst en geskeelerd. In een kleine maand is het gelukt om qua conditie weer grotendeels op het niveau van voor de chemo te komen. Maar bovenal heb ik genoten van iedereen die mee is gaan sporten. Dat is wat mij motivatie heeft gegeven! Bedankt daarvoor!

Morgen is het dan eindelijk zo ver. De operatie. Als het volgens plan verloopt wordt het een gecombineerde operatie aan de rechter long en mijn lever waar 6,5 uur voor op de planning staat. De langste en zwaarste operatie tot nu toe.

Zowel de long- als de leverchirurg claimden dat zij eerst zouden starten. Ik ben benieuwd welke chirurg ik morgen aan de operatietafel zie. De leveroperatie wordt waarschijnlijk grotendeels en misschien zelfs helemaal via laparoscopie (kijkoperatie) uitgevoerd. Misschien is het nodig om de lastigste tumor via een open procedure te verwijderen. De longoperatie wordt wel geheel via laparoscopie uitgevoerd. Aan de rechterkant gaat de chirurg met buisjes tussen mijn ribben door. Volgens de chirurg ga ik daar het meeste pijn van ondervinden omdat er rond de ribben veel zenuwen lopen.

De planning voor morgen is dat ik mezelf om 7:15 mag melden in het ziekenhuis. De operatie zal rond 8:00 starten. Als ik daar 6,5 uur bij optel zal ik zo rond half drie wakker worden in de uitslaapkamer, hopelijk verlost van 4 tumoren!

Tot nu toe is alles volgens het plan verlopen dat de oncoloog in november voor mij heeft bedacht. Hij was degene die een stip op de horizon zette waar ik na het eerdere nieuws over dat er vier tumoren waren gevonden niet meer op durfde te hopen. Tot nu toe ben ik recht op die stip afgegaan. Nu de laatste en grootste stap op weg naar die stip!

Voor nu is mijn deel gedaan. Een goed herstel na een operatie begint bij een goede voorbereiding. Ik roep altijd dat er drie dingen zijn waar je zelf aan kunt werken. Goede conditie, gezond eten en een positieve instelling. Het is weer gelukt om fit en gezond de operatie in te gaan en ik ben blij dat ik deze operatie kan en mag ondergaan. De rest is morgen aan de chirurgen en het team daaromheen. Morgen ga ik slapen en zullen die het werk moeten doen.

En daarna… Hoop ik weer zo snel mogelijk te zorgen dat ik er bovenop kom. Maar dat is voor later, eerst de operatie!

Je suis prest!

 

Ps. De huidige Franse vertaling voor 'ik ben er klaar voor' is 'Je suis prêt'. Het motto van de werkelijk bestaande Fraser clan die in de Outlander boeken voorkomt is 'Je suis prest'.

 

Ps2. Ontzettend bedankt voor alle lieve reacties die ik van iedereen heb mogen ontvangen de afgelopen tijd! Dat maakt dat ik weet dat ik dit ergens voor doe en dat helpt om hier doorheen te komen! Geweldig en overweldigend!!!

Reactie plaatsen

Reacties

tom
3 jaar geleden

Hallo Jos. Vanochtend wakker geworden met de gedachte: "morgen wordt Jos geopereerd"...
Ik wil jou en het hele gezin via deze weg heel veel sterkte wensen.
Gelukkig ben je er klaar voor, lees ik, lichamelijk en mentaal. Dat gaat veel schelen. Knap dat je je conditie weer zo hebt opgebouwd, maar ik bewonder vooral je geestelijke veerkracht om een positieve instelling te houden.
Ik zie uit naar je volgende bericht....

de Lange
3 jaar geleden

Ja Jos je bent er klaar voor. Hebt er ook alles aan gedaan wat je kon doen .Je conditie is goed en je optimisme werkt zeker mee voor de genezing.. Maar spannend blijft het. We wensen jou ,Tamara en de kids en ook pa en ma
alle hoop,kracht en sterkte toe ,en weet dat er veel aan jouw gedacht wordt. Veel liefs

sylvia
3 jaar geleden

We zijn in gedachten bij jullie. We hebben alle vertrouwen in het vakmanschap van de doktoren. Veel liefs van ons

Anne Wiersma
3 jaar geleden

lieve Jos:
STERKTE!!
wij duimen onze duimen kapot! Bert en Anne

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

Hoi Jos, we konden het zeker niet laten om je toch nog even DIE STERKTE toe te wensen die je hebt opgebouwd om morgen geopereerd te worden. We zijn, op afstand, in gedachten bij jou en ook bij Tamara en bij je kinderen en ook bij je vader en moeder. Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Hoi Jos.je hebt er idd alles wat mogelijk is eraan gedaan om zo fit mogelijk de operatie in te gaan .we wensen jou(en al je dierbaren)veel sterkte toe morgen !!in gedachten bij jullie ,Sterkte Rinus en Joke

Jolanda Kuijpers
3 jaar geleden

Ohhhh Jos wat knap allemaal!!!
Ik hoop dat de operatie goed verloopt en dat je dan snel weer opknapt.
Ook superknap hoe jouw gezin ermee omgaat.
Heel veel sterkte zeker voor jouw maar ook voor Tamara de kids en jouw ouders!!!
Groetjes uit Baarlo!!

Maaike
3 jaar geleden

❤️

Carla Kost
3 jaar geleden

Wat is er gebeurd?