Jos: "Longfunctietest"

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 22:55

Vandaag staat de longfunctietest op het program. Voor de verandering weer maar eens naar het ziekenhuis. Na de aanmelding kan ik vrij vlotjes doorlopen en ik kom in een ruimte waar in een hoek een apparaat staat met een mondstuk en in het midden een soort glazen kooi met een deurtje. Na het voorstellen mag ik achter het plexiglas van het apparaat met mondstuk gaan zitten.

De test zelf duurt tien minuutjes en bestaat een paar ademhalingsoefeningen. Ik moet een knijper op mijn neus zetten en het mondstuk in mijn mond doen. Daarna helemaal uitademen en snel inademen en juist snel uitblazen en daarna inademen en nog een paar variaties daarop. Appeltje eitje, maar dat had de longarts al voorspeld.

Het gesprek met de dame die de test afneemt was mooi. Ze ziet een gezonde man van 40 voor zich, maar als ik mijn verhaal doe schrikt ze behoorlijk. Het is ook bizar. Ik ben benieuwd naar de resultaten, die hoor ik morgen (donderdag) telefonisch.

Toen ik thuis kwam werd ik gebeld door het ziekenhuis. Ik zie het te laat. Het gaat door mij heen dat er misschien een operatiedatum bekend is, maar als ik terugbel hoor ik dat ik met de poli oncologie bel. Ik ben gisteren voorbesproken en er is voor vrijdag een gesprek ingepland met de longchirurg. Ik ben enorm benieuwd naar zijn verhaal!

En… Ik denk dat ik morgen of overmorgen een operatiedatum hoor.

Reactie plaatsen

Reacties

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Zal nu heel hard duimen dat je datum hoortπŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™ iemand met jou conditie heeft de longtest ondanks die vervelende tumoren vermoedelijk goed afgelegd je hebt er in elk geval alles aan gedaan om zo fit mogelijk te zijn .denk aan jullie

Fred
3 jaar geleden

Hopelijk hoor je snel een datum. Duimpje omhoog!