Jos: "3 jaar kanker"

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 23:21

16 maart 2018, een datum die voor altijd in mijn geheugen gegrift staat.

“Je hebt darmkanker”

Met die woorden begint een duizelingwekkende en lange reis in de wereld van ziekenhuizen, chemo’s (2 chemotherapieën met in totaal 9 kuren), bestralingen (25 in totaal), operaties (4 tot nu toe), scans (ik ben inmiddels de tel kwijt), positieve en negatieve uitslagen (van ultiem geluk dat alles weg lijkt tot bittere ellende na weer een slechte uitslag) en alle emoties (1000x dood en 1000x overleven) die daarbij komen kijken.

Het is bizar om terug te kijken en te realiseren wat er allemaal is gebeurd in die drie jaar. Wat een ongelooflijke achtbaan is het geweest. Wat een ellende en wat een enorm mooie dingen zijn er langs gekomen.

Toch vind ik dat ik niet mag klagen. Ik prijs me gelukkig met alle mensen om mij heen en alle zorg die ik tot nu toe heb mogen ontvangen. Ziekenhuispersoneel staat voor mij klaar, artsen doen hun best om mij van mijn ziekte af te helpen, medische technologie is beschikbaar en er zijn zoveel mensen om ons heen die ons steunen door kaartjes, bloemen, bezoekjes, wandelingen, supriseparties, reacties, Whatsappjes en ga zo maar door (bedankt allemaal!!!).

De afgelopen drie jaar zijn zwaar geweest, soms pikkedonker. Maar altijd zijn er lichtpuntjes en mooie momenten.

Binnenkort de volgende operatie. Weer herstellen. Daarna 5 jaar lang controles. En daarna hoop ik dat ik een dikke punt achter dit verhaal kan zetten!

 

Ga ik dan, 16 maart 2018. Nietsvermoedend naar de coloscopie. De uitslag weten we inmiddels...

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Wat een rollercoaster is het geweest Jos! Goed dat een mens het niet allemaal van te voren weet en je bent nog niet klaar. Hopelijk een laatste succesvolle afronding naar een voorspoedig herstel. Heel veel sterkte en succes! Hartelijke groet. 👍