Jos: "Goed nieuws!!!"

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 19:17

Vandaag het gesprek met de chirurg. Hij had de uitslag van de laatste scans met het eindresultaat van de chemotherapie en hij vertelde meer details over de operatie. Zoals de titel al doet vermoeden… Hij had goed nieuws!

De lastigste tumor, degene die het eerst gevonden was in mijn lever en die op een moeilijk bereikbare plek zit, is het meest geslonken. Van 3,1 centimeter naar 9 millimeter. Een derde kleiner en daardoor veel beter bereikbaar operabel. De tumor zat net onder een grote ader en ingebouwd tussen galwegen en nog meer (slag)aderen, maar nu is er genoeg ruimte om de tumor weg te halen zonder de halve lever te verwijderen!

De andere tumor in mijn lever is geslonken van 1,3 naar 0,7 centimeter en die in mijn longen zijn qua grootte niet veel kleiner geworden, maar daar zijn de effecten vooral aan de binnenkant zichtbaar. En nog meer belangrijk nieuws, er zijn geen nieuwe tumoren gevonden!

Dan de operatie. In eerste instantie wordt dat een leveroperatie. Met een beetje geluk een kijkoperatie (laparoscopie), maar anders krijg ik een extra jaap in mijn buik om er beter bij te kunnen. Als ik dan niet teveel bloed verloren heb worden de longen meteen ook geopereerd. Als ik wel teveel bloed verloren heb worden de longen in een aparte operatie behandeld.

Wanneer de operatie plaats gaat vinden is nog niet bekend. Eerst een gesprek met een longarts, een pre-operatieve scan en een gesprek met een verpleegkundig specialist. Hopelijk nog deze maand!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

Zojuist je blog gelezen Jos. Wat een geweldig nieuws. Proficiat!! Voor heel jullie gezin!! Het wordt best nog spannend allemaal, maar het komt goed!!! Groetjes uur Answest.

Bianca Slabbekoorn
3 jaar geleden

Wat fijn! Dat is goed nieuws!!!
Een feestje waardig. Op naar de operatie.
Liefs Bianca

Sylvia
3 jaar geleden

Wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd allemaal

Karin (&Guido)
3 jaar geleden

Wat een fijn nieuws Jos en familie, daar had ik bijna niet op durven hopen!! Mooi, we zijn heel blij voor jullie!!

Walter
3 jaar geleden

Supernieuws jos en familie weer een stap voorwaarts

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Wat een mooi nieuws zo blij voor jullie allemaal!! Hopelijk niet je niet al te lang wachten tot je geholpen gaat worden!op naar een mooie zomer!!!

Jolanda en Jorgen
3 jaar geleden

Wauw!!! Fantastisch nieuws, Jos! Wat ben je toch ook een bikkel!!

André de Looff
3 jaar geleden

Ik ben zo voor blij voor jou en je hele gezin, eindelijk eens goed nieuws! Dat zal vast een heel ander gevoel geven, al weet je dat er nog een en ander moet gebeuren wat ook geen lolletje is natuurlijk... Heel veel sterkte daar nog mee, en geniet van elk 'bevrijd' moment. Ik proost op je betere toekomst!

Marij-Daniëlle
3 jaar geleden

Wauwwww, de chemo heeft zijn werk gedaan! En jij hebt je er super doorheen geslagen. Zo knap Jos (Tamara en kids) het hakt er toch behoorlijk in. Maar wat een mooi bericht, op naar de operatie(s) en een goed en voor jezelf voorspoedig herstel. Ik blijf jullie volgen 😘

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Jos, wat een geweldig goed nieuws !!!!! Ook voor Tamara en de kinderen en familie !!!!!!!! Nu nog even afwachten en dan de operatie.. Nogmaals supernieuws en voor de rest héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joost Engelkes
3 jaar geleden

Dat is een mooie opsteker Jos! Goed dat er zoveel progressie in zit. Na de operatie is een keer een pilsje met de mannen doen😉

Shirley
3 jaar geleden

Dit goede nieuws geeft weer kracht om te vechten tegen deze rotziekte! Sterkte en veel succes de komende tijd!

Anne Wiersma
3 jaar geleden

Het was weer oergezellig bij je ouders!
Ik blijf met bewondering je blogs lezen.
Ook veel liefs voor jou en je gezin!👍🥰

Thea
3 jaar geleden

Het gaat de goede kant op!
Gefeliciteerd!
Je krijgt nog even meer voor je kiezen, maar daarna gaan we naar “ de zomer”.
Veel liefs, ook voor Tam en de kids. ❤️

mirian
3 jaar geleden

Dat is fantastisch nieuws voor jullie allemaal!
Deze positieve boost kunnen jullie na deze wederom zware en heftige periode wel gebruiken! Put hier samen weer kracht uit!

Tom
3 jaar geleden

Hi Jos, niet voor niets zo ziek geweest tijdens alle chemo's! Je tumoren hadden het dus inderdaad ook moeilijk.
En geen nieuwe tumoren erbij......
Mooi dat de tumor in je lever nu makkelijker te bereiken is ook.
Met een goed gevoel (en goede conditie) de operatie in... een welkom geruststellend idee voor jullie lijkt me, in deze onzekere periode...