Jos: "Laatste restjes"

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 23:12

Wat merk ik nog van de chemotherapie? Het vervelendste van de chemotherapie vind ik het ziek zijn. Daar heb ik gelukkig geen last meer van. Ook mijn energie is wonderbaarlijk snel hersteld. Ik voel me behoorlijk fit en dat is heel anders dan na de vorige chemo. Mijn conditie heeft een knauw gekregen, dat was te verwachten na drie maanden chemo en anderhalve maand ziek zijn, maar het sporten gaat goed dus dat komt wel weer.

Blijft over de kleinere kwaaltjes, die dingen die je bijna niet meetelt als je middenin een chemokuur zit. Mijn haar is nog altijd aan het uitvallen. Dat is veel meer dan in 2018. Gelukkig heb ik een flinke bos stro op mijn hoofd dus kaal zal ik niet worden, maar mijn bos stro is behoorlijk uitgedund. Iemand die mij niet kent ziet het niet, maar als je het weet…

Verder zijn mijn nagels best vervelend. Achter het wit aan het uiteinde zit een bruinig randje (nee, niet onder het wit) en ze voelen zwakker aan. Ook heb ik nog wat last van mijn huid, die is dunner en heeft duidelijk te lijden gehad. En mijn ontlasting is nog niet helemaal normaal. Vandaag had ik zelfs weer diarree.

Maar al met al ben ik de chemotherapie goed doorgekomen. Het lijkt erop dat er geen blijvende effecten zijn. Daar ben ik blij om!

Vrijdag horen we de uitslag van de scans van de chirurg. Daar ben ik benieuwd naar. En wanneer de operatie gaat zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

Beste Jos, de chemotherapie zit er op. Gelukkig, na drie maanden "op en af ". Dan nu de uitslagen afwachten van de scans. We zijn ook erg benieuwd en leven heel erg met jou/jullie mee. Ook wanneer de operatie zal plaatsvinden. Nu is dan voor jou de tijd gekomen om je lopen, mountainbiken en skeeleren weer op te pakken om je goed op de operatie voor te bereiden. Ik moest je speciaal apart van Marieke ontzettend veel sterkte toewensen. Blijf positief en we wachten af wat je allemaal te horen zal krijgen. In die tussentijd wensen we jou, Tamara en de kinderen héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tom
3 jaar geleden

vrijdag een spannende dag voor jullie! hopelijk geeft het de duidelijkheid die jullie wensen!