Jos: "Vaccinatiepaspoort"

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 20:54

Grondwet artikel 11: Onaantastbaarheid lichaam

“Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.”

Iedereen mag zelf bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt, of medische handelen worden verricht en of voorgeschreven medicijnen worden ingenomen.

Jehova’s mogen bloedtransfusies weigeren. Ouderen mogen ervoor kiezen niet meer gereanimeerd te worden en mensen mogen vaccinaties weigeren. Jij en alleen jij bepaald wat er met je lichaam gebeurt. Een essentieel grondrecht!

Ik vind het bizar dat er op Europees niveau over een vaccinatiepaspoort gesproken wordt. “Iedereen is akkoord”, zegt Angela Merkel. Mensen die gevaccineerd zijn mogen meer dan anderen. Brrrrr!!!

Dat is op zijn minst discriminatie. We stellen een deel van de bevolking achter op basis van hun denkwijze of wie ze zijn. In Amerika in de jaren 50 mocht een deel van de bevolking naar het toilet bij een restaurant, en het andere deel moest maar zien hoe ze naar het toilet gingen. En, ik kom uit bij een Godwin (Wet van Godwin: Naarmate online-discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi's of Hitler tot 1), eind jaren dertig mocht een bepaalde bevolkingsgroep in Duitsland minder dan de rest… Doodeng!

Wat mij het meest tegenstaat is de sociale druk die wordt opgelegd. Mogen mensen niet meer zelf nadenken? Mogen mensen niet meer anders zijn? We hebben de mond vol over diversiteit, maar als het puntje bij het paaltje komt…

Voor mij geen vaccinatiepaspoort!

 

Ps. De eerste sportdag zit erop, 22 kilometer geskeelerd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.