Jos: "Chemowandeling #88"

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 23:29

Het is zover, als er een zevende chemokuur gepland had gestaan, had die er vandaag in gegaan. Maar er staat geen zevende chemokuur gepland, dus ik ben er doorheen!

1 December, toen de metrologische winter begon, kreeg ik mijn PICC lijn. Een soort ‘permanent infuus’ als voorbereiding voor de chemo. Drie dagen later, vier december, mijn eerste chemokuur.

Daarna volgden 12 weken waarin ik om de week een week ziek was. Weken vol misselijk zijn, haaruitval, dunne huid, raar aanvoelende nagels, snot, slijm, rare ontlasting, bloed erbij als ik mijn neus snuit, overgeven, en ga zo maar door. Kortom, het was heftig.

Toch waren er mooie momenten. Ik heb met veel mensen gewandeld en het mooiste was het natuurijs. Schaatsen aan- en uitdoen in plaats van zelf schaatsen, maar het plezier was er niet minder om. Veel mensen gezien en gesproken en iedereen genoot van het ijs.

Het is nu 1 maart. De metrologische lente is begonnen. Lang heb ik uitgekeken naar chemowandeling #88 die op deze dag valt. Dan kan ik de winter met chemo’s achter mij laten en uitkijken naar de operatie. Hopelijk om dan echt van de tumoren af te zijn!!!

Elke dag van de chemotherapie heb ik gewandeld. Dat was mijn doel. Ik heb er 88 wandelingen op zitten. Bij elkaar opgeteld heb ik 499,34 kilometer gelopen. Gemiddeld 5,66 kilometer per dag. De langste wandeling is 12,24 kilometer en vandaag, de grande finale, loop ik 11,2 kilometer.

Nu elke dag sporten tot de operatie!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie De Bel
3 jaar geleden

Blij dat het er op zit. Ook wij hoor. In gedachten liepen we wel eens een stukje mee. Wat een moed en een doorzettingsvermogen. Ziek zijn en toch gaan! Een voorbeeld voor veel mensen. Bijna niet te geloven dat er nog zo'n grote stap moet komen. Je bent er klaar voor zeg je dan. Je hebt meer dan je best gedaan om zo sterk mogelijk de operatie in te gaan
We hebben er vertrouwen in dat je ook hier goed door heen komt. Liefs uit Yese weer.