Jos: "Morgen"

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 23:21

Morgen zou de volgende chemokuur erin gaan. De chemokuur die niet op de planning staat omdat mijn chemokuur dan echt is afgelopen. Het begin van de metrologische lente is voor mij de afsluiting van een zware winter.

Van de afgelopen twaalf weken ben ik zes weken ziek geweest. Zes keer heb ik me voorbereid om een week ziek te zijn. Zes weken heeft mijn aandeel in het gezin stil gelegen en zes weken is Tam kapitein en schipper geweest op huize De Bel.

Die andere zes weken, mijn goede weken, zijn nog steeds rare weken. Nagels die raar aanvoelen, als ik mijn neus snuit zit er wat bloed bij en haar dat uit blijft vallen. Gelukkig heb ik nog steeds veel haar, maar elke keer dat ik mijn haar was zitten er haren in de shampoo en dat is confronterend.

Nu hoef ik me niet voor te bereiden op een nieuwe chemokuur. Deze keer mag ik wat langer herstellen en kan ik me voorbereiden om nog 1x neergemaaid te worden. Door de operatie. Toch zie ik daarnaar uit en wat mij betreft zou de operatie morgen plaats mogen vinden, des te eerder ben ik ook daarvan hersteld.

Een mooie uitspraak die ik vandaag hoorde: “Laat je het plezier in het leven niet ontnemen door angst voor de dood!”

Ik roep het vaker, blijf genieten!

Morgen loop ik mijn 88e en laatste chemowandeling. Een ereronde! Daarna elke dag sporten ter voorbereiding op de operatie. Lekker fietsen, hardlopen, skeeleren en wandelen!

 

Ps. Ik was gisteravond vergeten het geschreven artikel te publiceren.

Reactie plaatsen

Reacties

Diana
3 jaar geleden

Succes met je aankomende operaties. Ik heb ook een lever en long operatie gehad in MMC Veldhoven.... wat een top dokters!!!

Tom Lonnee
3 jaar geleden

Ik lees je blogs weer sinds vorige week simpel omdat ik niet op de hoogte was wat er bij je en jullie aan de hand was. Verdrietig om te lezen, schrikken ook, dat je weer ziek bent Jos en weer ongelofelijk hoe eerlijk je hierover schrijft. Het plezier in het leven niet laten ontnemen door de angst voor de dood, is een motto dat je leeft, ik herken het in je benadering, hoe je schrijft. Hierin ben je een inspirerend voorbeeld ook voor mensen die niet ziek zijn.
Ik hoop dat operaties goed gaan verlopen, dat alles in 1 keer gedaan kan worden.
Ik begrijp dat je qua medische ondersteuning in goede handen bent en dat is geruststellend om te horen.
Geniet ondertussen inderdaad van het sporten Jos!