Jos: "MRI"

Gepubliceerd op 27 februari 2021 om 22:27

Vandaag wordt een MRI-scan gemaakt van de eindstand van de chemotherapie. De chirurg gebruikt deze beelden voor de operatie. Het maken van de MRI duurt vooral lang en omdat de lever net onder de longen ligt krijg je ‘ademhalingsoefeningen’, af en toe moet je de adem inhouden om te zorgen dat het beeld niet, net als bij een foto, bewogen is waardoor het wazig wordt.

Bij het maken van een MRI-scan wordt geen radioactieve straling gebruikt. Hierdoor is het maken van een MRI-scan, in tegenstelling tot röntgenfoto’s, CT en PET/CT-scans, niet kankerverwekkend. Wel is het maken van een MRI-scan lastig bij implantaten door het sterke magnetische veld en minder geschikt voor mensen met claustrofobie door de lange duur en de smalle buis.

De chirurg gaat met de scans de operatie van de lever plannen. Dat wordt een lastige operatie omdat de tumor die het eerst gevonden werd ingebouwd zit tussen aderen, slagaderen en galwegen. Het was in november zelfs de vraag of niet mijn halve lever opgeofferd moest worden om bij de tumor te kunnen. Daarom ben ik benieuwd naar het verhaal van de chirurg aanstaande vrijdag.

Ook ben ik benieuwd hoe de tumoren in mijn longen weggehaald gaan worden. Hiervoor zijn meerdere opties. De oncoloog in het Catharina ziekenhuis zou kiezen voor stereotactisch bestralen. Dat is een precieze bestraling met een hoge dosis waardoor de tumoren ‘verbranden’ in het lichaam. Maar de bal ligt bij het Maxima Medisch Centrum. We gaan het meemaken!

 

Trots dat ik in een Philips MRI-scanner gelegen heb!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.