Jos: "Halverwege"

Gepubliceerd op 16 januari 2021 om 21:31

Yesssss, ik ben halverwege de chemotherapie. Nog drie kuren te gaan (als het goed is). Nog drie weken ziek en drie goede weken. En bij de laatste goede week hoef ik niet meer door een dal, dan mag ik definitief herstellen…

Naja, voor even dan. Daarna volgt in ieder geval een operatie. Hoe dat traject er precies uit gaat zien weet ik nog niet. Dat is afhankelijk van de scans eind deze maand. Daardoor kan ik me focussen op de volgende chemokuur die aanstaande maandag start.

Voordat ik de eerste keer 200km ging schaatsen in 2017 zei een schaatskennis die de tocht al vaker gereden had: “De eerste 100 kilometer krijg je cadeau, en de tweede 100 kun je aftellen!”. En hij heeft gelijk gehad. De eerste 100 kilometer ben je nog fris, die schaats je zo weg. En als je eenmaal over de helft bent dan wordt het stuk wat je nog moet steeds minder. Dat sleept je erdoorheen.

Om de chemotherapie behapbaar te houden denk ik niet verder dan de volgende kuur. Maar het aftellen is begonnen. Als deze erin zit aanstaande maandag dan hoef ik nog maar twee keer naar het ziekenhuis. En inmiddels weet ik precies dat ik 5 dagen ziek ben en daarna twee dagen merk dat ik me langzaam beter ga voelen. En precies een week later is mijn energie terug!

Morgen nog een dag genieten en mezelf goed voelen. Maar ik ben klaar voor maandag. Het aftellen is begonnen!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
4 jaar geleden

Jos, geniet nog een dag en voel je lekker goed en dan op naar de maandag !!!! Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!! ( je weet nu precies wat er gaat gebeuren ) Dus........voor de tweede keer STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karin & Guido
4 jaar geleden

Wij tellen met je mee Jos!! Halverwege zijn is een mooie mijlpaal!

Thea
4 jaar geleden

Geniet vandaag, en op naar morgen!
💋💋💋