Jos: "Bijna..."

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 22:08

Morgen is het zover… Tenminste, als alles volgens plan verloopt. Zoniet, dan ben ik het allang gepasseerd. Als alles goed gaat en de tumoren zijn goed geslonken ben ik morgen… Op de helft van de chemokuren. Dan is het dag 44 van de 88.

Wat maakt het spannend? Op dit moment krijg ik een combinatie van immuno- en chemotherapie. Deze immunotherapie is een middel wat het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes voorkomt. Tumoren geven namelijk een stofje af waardoor het lichaam bloedvaatjes naar de tumoren aan gaat maken. Hierdoor krijgen ze meer voedingsstoffen. Dus als dat gestopt kan worden krijgen de tumoren een tekort aan voedingsstoffen en kunnen ze niet groeien. Maar dat betekend ook dat 4 tot 6 weken nadat ik dat middel heb gehad niet geopereerd kan worden, want na een operatie is het nodig dat het lichaam bloedvaatjes aanmaakt om te herstellen. Maar wat is er nu spannend?

Eind deze maand worden nieuwe scans gemaakt. Een MRI en een PET/CT-scan. Daarop staat de nieuwe stand van de tumoren. Als de tumoren geslonken zijn heeft het zin om door te gaan met de chemo voor de operatie. Enkel de immunotherapie stopt. Als de tumoren niet geslonken zijn krijg ik nog steeds de operatie, maar geen chemo meer omdat dit toch geen effect heeft. Dat betekend wel dat er meer risico is dat er later nieuwe tumoren gevonden worden…

Dus als het goed is ben ik morgen op de helft. Anders ben ik die mijlpaal helaas al gepasseerd. Spannend!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Vandaag ben je op de helft. Dat is spannend gezien de nieuwe stand van de tumoren. We hopen dat de tumoren aan het slinken zijn. Maar dan hoor je eind van deze maand. We leven met jullie, op afstand mee en denken veel aan jullie. We wensen jou Jos, Tamara en de kinderen héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

Hoop met heel m,n hart dat de tumoren geslonken zijn🙏🙏🙏🙏🙏je hebt er zo hard voor geknokt al die chemokilometers moeten helpen !denk veel aan jullie !succes maandag met de 4e kuur ,en wie weet je had van de 3e meer last is dat goed teken en reageren de tumoren goed. ik probeer het maar positief te beredeneren,