Jos: "Stootkuur"

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 21:10

“Twee tabletjes is heel veel, en als we dat verlagen naar één tabletje is het nog steeds heel veel!”
Ik hoor het de oncoloog nog zeggen. Vooral vannacht. Bij de eerste chemokuur hebben we het er al over gehad dat de dosering van de stootkuur wellicht naar beneden kan als ik mezelf niet misselijk voel. Voor de tweede stootkuur spreken we de helft af van de dosering bij de eerste stootkuur. Dat moet genoeg zijn.

Gisteren, dag 1 van de chemokuur, de dag waarop die inloopt, voel ik me ’s avonds inderdaad heel licht misselijk. Niet in de buurt van overgeven o.i.d., maar ik voel het wel. Vandaag heb ik totaal geen misselijkheid gemerkt. Morgen mag ik mijn laatste tabletje slikken.

Wat ik wel merk zijn de bijwerkingen van de stootkuur. Afgelopen nacht heb ik weer bijna elk klein uurtje op de wekker gezien. Normaal schakelen je hersenen terug als je gaat slapen, maar met deze tabletjes blijft het feest in de bovenkamer. En als je al even in slaap bent gesukkeld en je wordt wakker, staan je hersenen meteen weer op 100%. De houseparty in de bovenkamer gaat door alsof die niet gestopt is.

Daar heb ik vandaag best last van. Ik heb een zeurderige hoofdpijn en ik merk dat mijn slijmvliezen weer reageren. Lekker dagje ziek zijn, ik voel me nog het beste als ik aan het wandelen ben. Hopelijk kan de dosering van de stootkuur verder naar beneden, vooral dag 2 en 3. Ik ga het bespreken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.