Jos: "Levenselixer"

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 15:53

Kuur twee zit erin. Het inlopen ging deze keer beter dan de eerste keer. Van het inlopen van de immunotherapie, het middel dat voorkomt dat je lichaam nieuwe bloedvaatjes aanmaakt en daarmee voorkomt dat de tumor genoeg voedingsstoffen heeft, merk ik helemaal niets van. De chemo die daarna inloopt is het vervelendst. Vooraf krijg je een prikje om de effecten tegen te gaan. Bij kuur 1 voelde ik me tijdens het inlopen alsof ik een wijntje te veel op had. Vooral mijn zicht kwam wat achterna soms. Maar deze keer heb ik daar nauwelijks last van gehad.

Toen Tamara mij wegbracht naar het ziekenhuis zijn de kinderen gaan sporten in het bos. Een kennis van ons had aangeboden op de kinderen te passen, maar Tamara had de oppas al geregeld. Maar omdat het aanbod zo lief was en alle sporten voor de kinderen afgelast zijn is dit een super oplossing! Beter voor de kinderen dan een uur stil in de auto zitten. Joyce en Joey hebben het super naar hun zin gehad!

Wederom mijn dank aan iedereen die op de dagbehandeling werkt. Netjes op tijd komt er een natje en een droogje. Bij ieder piepje van een infuuspomp komen ze aanrennen en op iedere vraag is een antwoord. En tussendoor is er ook nog tijd voor een praatje. Super! Jullie maken het krijgen van chemo zo gemakkelijk mogelijk. De rest is aan de patiënt. Vroeger dacht is dat chemo vergif was, maar voor mij… Is het levenselixer!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Sorry Jos, we waren even uit de lucht maar we lezen dat de tweede kuur begonnen is en dat de opstart goed is verlopen en je hebt je levenselixer weer toegediend gekregen. We denken veel aan je en leven op afstand met je mee. Hopelijk verloopt de tweede chemo ook net zo'n beetje als de eerste. We wensen je daarom ontzettend veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thea
4 jaar geleden

Ha die Jos,
Fijn te horen dat de 2de chemo behandeling zo goed is verlopen.
Knap is het ook dat je toch probeert om iedere dag te gaan lopen.
Heel veel sterkte, en weet dat we aan jullie denken.
Groetjes

Michel en Roos
4 jaar geleden

Die apparatuur en die slangetjes..zo niet jij. Maar die grote grijns dan weer wel! We lezen je blog met respect voor de manier waarop jullie omgaan met de ziekte, elkaar en de kinderen. Hou vol bikkels!