Jos: "Rennen"

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 19:55

Ik stel uit, wik en weeg, treuzel, aarzel en twijfel. Ik heb geen zin. Om drie uur trek ik mijn hardloopkloffie aan. De eerste stap is gezet. Ik lees wat, ga naar het toilet, drink wat en ik denk er nog even over na. Ga… Nu!

Om iets over vieren heb ik mezelf overtuigd. Ik ga! Ik weet dat ik in moet leveren door de chemo en dat maakt het zo moeilijk. Maar gaan is het belangrijkst. Gaan!

En uiteindelijk valt het allemaal mee.

Ik wist dat het zo zou gaan. Het is hoe ik in elkaar steek. Ik loop een rondje rond de wijk. 3,5 km met bijna twaalf kilometer per uur. Niet gek voor een kankerpatiënt met chemo. Toch? Ik hik ertegenaan omdat hiermee duidelijk wordt dat ik in moet leveren. Dat is moeilijk. Ik houd van verbeteren en vooruit gaan!

Uiteindelijk heb ik wel plezier in het lopen. En plezier bij sporten is het allerbelangrijkst. Ik had ook op de bank kunnen gaan zitten en mezelf zielig kunnen vinden. Maar daar kies ik niet voor. De weg vooruit komt wel alleen als je ervoor blijft gaan. Dus ren ik heerlijk mijn rondje. Op een tempo dat goed voelt.

Straks nog wandelen. Chemowandeling #17 alweer. De teller staat nu op 16 wandelingen en 104 kilometer. Ik mis het schaatsen en het mountainbiken, maar risico op blessures kan ik nu niet lopen. Dan wandelen en hardlopen, ik wil zo fit mogelijk de chemo's door en de operatietafel op!

 

De bron van dit plaatje is onbekend. Op internet kom ik het een paar keer tegen, o.a. bij mednetwerk.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
4 jaar geleden

Geweldig Jos. Ook door te laten lezen dat de afstand van de stoel tot aan de achterdeur de moeilijkste/zwaarste is zul je mensen die twijfelen stimuleren om toch te gaan. Als ik twijfel denk ik altijd: ik heb spijt als ik thuis blijf en nooit geen spijt als ik toch die stap gezet heb.
Liefs weer van de Belletjes uit Yese.

sylvia
4 jaar geleden

Fantastisch Jos dat je het toch hebt gedaan, wat een doorzettingsvermogen. Lieve groet van ons uit Yerseke

Hendriek
4 jaar geleden

Ik volg je alweer een poosje door de berichtjes van je moeder op FB.

Wil je alleen maar succes toewensen, morgen weer een volgende stap als ik het goed heb.

Groeten uit Kapelle

💪💪💪