Jos: "De eerste zak"

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 21:08

Tadaaaahhhh, Ben ik weer! vandaag voel ik me als eergisteren. Vol energie! Goed, ik heb lekker lang geslapen, maar dat mag de pret niet drukken. Nog twee dagen om te genieten en dan mag ik weer aan de chemo.

Na de lunch neem ik de kinderen mee naar buiten. We hebben niet voor niets de prikstok, of beter grijper, want dat is het, aangevraagd. Van de week werd die netjes geleverd met speciale afvalzakken. Joyce en Joey gaan enthousiast aan de slag en al snel verdwijnt de eerste rommel in de afvalzak.

Op het laatste stuk van onze route komen we een perkje tegen waar iemand ontzettende dorst heeft gehad. Joyce en Joey wringen zich in allerlei bochten om de blikjes tussen het groen uit te halen en onze zak barst bijna. We moeten stoppen omdat de zak vol zit. Op een rondje door een woonwijk is de score bedroevend. We hebben maar een paar honderd meter afgelegd. Dit is de eerste, maar zeker niet de laatste zak die we vullen!

Na onze opruimactie ga ik wandelen. Op de terugweg kom ik door een stukje wat wij schoon gemaakt hebben. Het verschil is duidelijk te zien. Ik ben trots op mijn kinderen en blij dat ik ze dit mee kan geven. Een betere (schonere) wereld begint bij jezelf!

En zo eindigt een fitte zaterdag. Na gisteren begrijp ik niet waar de energie vandaan komt. Van genieten zolang dat gaat! En morgen… Wil ik echt hardlopen!

 

Ps. Bende ôk de bende beu? Tilburgers klik hier, woon je in de Reeshof klik hier en woon je elders, informeer bij de gemeente wat je kunt doen tegen zwerfafval!

 

Reactie plaatsen

Reacties

sylvia
4 jaar geleden

Goed begin van het opruimen Jos samen met de Kids. Erg dat er zoveel rommel ligt. Ik hoop dat het hardlopen je lukt vandaag