Jos: "Een go!"

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 21:29

Vandaag stond een bezoek aan de oncoloog op het programma. Hij gaat beslissen of ik de volgende chemokuur mag krijgen. Daarvoor kijkt hij naar mijn bloedwaarden… Dus eerst…

Op naar de prikstoel. Dat is een stoel op de dagbehandeling (de dagbehandeling is waar mensen chemo krijgen) waar bloed afgenomen wordt via mijn PICC-lijn. Toevallig wordt ik geholpen op dezelfde stoel als waar ik 4 december mijn chemokuur kreeg. Alhoewel toevallig, toen had ik ook een afspraak op de prikstoel om mijn PICC lijn te verzorgen en ik ben daarna niet meer verplaatst.

Het is fijn dat er niet geprikt hoeft te worden om bloed af te nemen. Nu is het simpelweg de buisjes aansluiten op het lijntje en vol laten lopen. Normaal is dat een prik, en daarna nog een keer het aanprikken van het infuus om de chemo in te laten lopen.

Bij de oncoloog is het vrij snel duidelijk. Mijn bloedwaarden zijn goed. We hebben een go. De 21 krijg ik de volgende chemokuur!

Verder hebben we besproken dat de stootkuur aangepast wordt. Omdat ik niet misselijk ben geweest maar wel last heb gehad van de bijwerkingen van de stootkuur, namelijk slecht slapen, gaat de dosis fors omlaag. Maar, zoals de oncoloog zei: “De dosis gaat van heel hoog door de helft naar heel hoog.” Hopelijk wordt ik nu ook niet misselijk en kan de kuur nog een keer door de helft. Dat scheelt een berg medicijnen en hoe minder medicijnen hoe beter.

Op naar de volgende chemo!

Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda en Marijn
4 jaar geleden

Wat fijn dat je een ‘go’ hebt gekregen. Op naar mee tweede ronde !
Hopelijk kom je deze ronde ook weer goed door! Als we iets kunnen doen of de kids langs willen komen horen we het waar we kunnen helpen!

Groetjes Jolanda en Marijn

sylvia
4 jaar geleden

Wat fijn Jos een go. Goed dat de dosering aangepast wordt. Een lieve groet van ons uit Yerseke