Jos: "Morgen chemo!!!"

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 20:17

Gisteren zei de oncoloog dat de chemo binnen een week zou starten. “Deze week toch?”, zei ik. Ik ben er namelijk klaar voor. Lachend zei de oncoloog dat hij dat in de aanvraag erbij zou zetten.

Begin van de middag wordt ik gebeld door het ziekenhuis. Er is uitval, daardoor is er morgen plaats op de dagbehandeling. “En ik zie in de aanvraag staan dat je graag deze week wil beginnen.” Heeft de oncoloog toch niet voor niets bij de aanvraag gezet dat ik deze week wil beginnen. Ik kan starten!

De reden dat ik graag wil beginnen met de chemo is dat ik er klaar voor ben. De PICC lijn zit erin en fysiek en mentaal ben ik fit. Hoe eerder de chemo komt hoe eerder ik er ook weer vanaf ben. Bovendien wil ik graag weten of de tumoren goed reageren op de chemo, en de scans worden na 4 kuren, over 8 weken, gemaakt.

Toch verlang ik ook terug naar een maand geleden. Vier november vertelde de chirurg dat er toch weer een tumor gevonden was. Precies een maand geleden, 3 november, was ik lekker aan het werk, druk bezig met allerlei onbenulligheden, maakte ik me nergens druk om.

Nu een maand verder en heb ik ineens 4 tumoren, heb ik letterlijk weer de dood in de ogen gekeken, ben ik door de rollercoaster van emoties gegaan en start morgen de chemo. Met als doel weer terug te keren naar mijn onbezorgde leventje!

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
4 jaar geleden

Morgen dan starten... zwaar en heftig voor jullie allemaal maar wel de eerste stap weer richting herstel. We denken aan je Jos, en aan iedereen om je heen! Sterkte!

sylvia
4 jaar geleden

We hopen dat de chemo goed aan slaat en weinig bijwerkingen geeft. We denken aan jullie

Marcel en Olga
4 jaar geleden

Wat een achtbaan idd waar je/jullie in zitten. Heel veel sterkte tijdens de chemo. We duimen voor goede resultaten en weinig bijwerkingen.

Ramona Verdijk
4 jaar geleden

Zoveel respect voor jullie. Natuurlijk knap hoe jij er fysiek en mentaal in gaat en in staat Jos, laat dat duidelijk zijn. Maar zonder de support van Tamara en de mensen om je heen die je lief zijn zou het een nog zwaardere dobber zijn lijkt me. En nu maar duimen dat je niet teveel last van de bijwerkingen gaat krijgen en die chemo gaat doen wat ‘ie moet doen. Zet ‘m op samen!

Thea
4 jaar geleden

Nog even en het is zover, heftig zal het vast worden.
We denken aan jullie, heel veel sterkte.

Rinus en Marieke
4 jaar geleden

We hopen dat de chemo goed z'n werk zal gaan doen....de reis is begonnen. Hopend op goede resultaten en we leven met jullie mee. Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piet en Martine
4 jaar geleden

Heel veel kracht en sterkte toegewenst voor jou, je vrouw en kinderen en je familie!