Jos: "Online"

Gepubliceerd op 4 december 2020 om 20:04

Ik ben online geweest! Niet alleen heb ik tijdens de bijna zes uur dat de chemo is ingelopen op het internet gesurft, maar ook letterlijk aan het lijntje van mijn infuus. Eerst moest de immunotherapie 1,5 uur inlopen en daarna kwam de chemo.

Het inlopen van de immunotherapie heb ik niets van gemerkt. Dit middel zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuwe bloedvaten geremd wordt. Kanker scheid een stofje af wat ervoor zorgt dat het lichaam bloedvaten naar de tumoren aanlegt, waarmee de tumoren van voedingsstoffen worden voorzien. Dit middel remt dat.

Voor de chemo inliep kreeg ik eerst een prikje om de directe symptomen te onderdrukken. Die symptomen zijn misselijkheid, zweverigheid, slecht zien, zweten etc. Het zweten heb ik gemerkt en ik had een half uurtje lang het gevoel of ik een wijntje teveel op had (licht zweverig), maar dat was minimaal gelukkig.

Op dit moment voel ik me best goed. Dat komt misschien mede door de medicijnen, ik heb vanmorgen een oppepper geslikt (een sterke variant van prednison), maar ik voel me ook een stuk beter dan in 2018 bij de eerste chemo. Ik heb energie!

De sfeer op de dagbehandeling (waar de chemo inloopt) is altijd heel speciaal. Ook nu weer. Iedere patiënt komt daar voor hetzelfde, maar er worden verhalen vertelt en als het kan ook grappen. Zoals altijd mijn complimenten voor de verpleging. Beter hadden jullie het niet kunnen doen vandaag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.