Jos: "Maandagavond (bitterbal)"

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 21:44

Vorig jaar zag mijn maandagavond er ongeveer als volgt uit. Van 19:45 tot 20:45 schaatsles geven en daarna zelf trainen van 21:00 tot 22:00. Ons Rob, de trainer, denkt nog steeds dat er kans is dat wij ooit net zo snel kunnen sprinten en net zo diep kunnen zitten als hij… We doen ons best!

Om 22:15 vulde Merven (de barman) de eerste bierglazen met Steenbrugge bok. Daarna gaat het gesprek over vanalles en nogwat, voorzien van een dikke saus Brabantse humor. Om de verbrande calorieën aan te vullen krijgt Merven meestal de opdracht om wat bitterballen te frituren. En als het laat wordt mogen we de ijsbaan niet meer af omdat de poortjes gesloten zijn.

Gisteren toen Tam en ik thuis kwamen van de oncoloog stond onze partytent in de tuin. Geen alarmbellen. De kinderen hebben het over een verrassing. Geen alarmbellen. Ik ben druk bezig met mezelf en het nieuws dat er een curatieve behandeling is. Daar had ik nauwelijks op durven hopen.

Tot de deurbel gaat. 7 schaatsvrienden komen ons huis binnen met bitterballen, bokbiertjes, blokken kaas, nootjes en bierglazen. Ik ben totaal overdonderd! Dit heb ik enorm gemist en nu staat iedereen er. Om half negen komt de tweede helft binnen en de rest is er via Teams. Ongelooflijk!!!

Door jullie weet ik dat schaatsen een teamsport is! Marleen bedankt voor het organiseren en Iedereen in de ‘Maandagavond (bitterbal)’ Whatsapp groep enorm bedankt voor alles! Niet alleen gisteravond, maar alle andere avonden! Jullie zijn helden!!!

 

En nog gaat er geen lichtje branden bij mij...

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie en Rinus de Bel
4 jaar geleden

Wat heeft opa ondanks alles genoten van Joyce. Samen de partytent opgebouwd. Samen dit geheim voor papa. Ondanks dat ze helemaal niet goed snapte wat het inhield voelde ze goed aan dat het voor papa iets heel fijns moest zijn. Schaatsvrienden: ook namens ons hartelijk dank dat jullie dit voor Jos zo spontaan georganiseerd hebben. Groetjes uut Yese.

Michel en Roos
4 jaar geleden

Lieve Jannie en Rinus,

Wat mooi om te zien dat er ondanks alles ook nog genoten wordt. Heel veel sterkte voor jullie en liefs van ons.

Sylvia
4 jaar geleden

Heel bijzonder. Kijk ik toch weer op mijn tekstbordje. Het is elke dag feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Nu werden de slingers voor je opgehangen Jos.. deze lichtpuntjes hebben jullie nodig Jos en Tamara om dit pittige traject te volbrengen.

Rinus en Marieke
4 jaar geleden

Wat een deken van warmte straalt er uit deze spontane samenkomst. Dit is geweldig !!!!! Dit is weer een lichtpunt voor de komende tijd ! Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( en elk uitroepteken is een lichtpuntje )