Jos: "Curatief!"

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 23:15

Vanmiddag het gesprek met de oncoloog. Allesbepalend omdat hij de persoon is die mij gaat vertellen of ik toekomst heb. Zijn belangrijkste boodschap is de titel van deze blog. De behandeling is curatief. Oftewel, gericht op genezing!!!

Er staat me een traject te wachten van een chemotherapie bestaande uit 4 chemokuren van elk 2 weken. Daarna worden nieuwe scans gemaakt om te zien hoe de tumoren reageren. Daarna volgt een operatie om de restanten weg te halen.

De chemokuur bestaat uit een cocktail van 3 middelen. Onderdeel daarvan is een middel dat de aanmaak van bloedvaten remt. Als kanker groeit komt het op een gegeven moment voedingsstoffen tekort. Daarom scheid de tumor een stofje af wat de aanmaak van bloedvaten stimuleert. Als je dat ongedaan kunt maken zorg je er dus voor dat de tumor niet genoeg voedingsstoffen tot zich kan nemen.

Mocht uit de scans blijken dat de tumoren goed reageren (dus kleiner worden) dan krijg ik nog twee chemokuren extra, maar dan zonder het middel dat de aanmaak van bloedvaten tegengaat. Daarmee krijgt de tumor een extra klap na. Omdat het middel dat de aanmaak van bloedvaten tegengaat 4 tot 6 weken nodig heeft om uit je lichaam te verdwijnen kan er toch niet eerder geopereerd worden.

Kortom, goed nieuws! Als de tumor reageert zoals de oncoloog verwacht ziet hij goede kansen om de tumoren te verwijderen. Ongelooflijk!

Toen ik thuis kwam stond er een tent in de achtertuin. Waarvoor… Schrijf ik morgen. Ik heb genoeg gedronken... Hik! ;-)

 

Ps. Ik heb een enorme achterstand met het beantwoorden van jullie berichtjes. Ik reageer zeker, wordt aan gewerkt!

Reactie plaatsen

Reacties

Mirian
4 jaar geleden

Voor het slapen gaan jullie blog bezocht om te zien of er nieuws zou zijn naar aanleiding van de afspraak bij de oncoloog. Wat een boost moet dit fantastische nieuws jullie geven!

Het traject zal zwaar worden, maar wanneer ik je blogs lees, ervaar ik door mijn beeldscherm heen een enorme kracht van jou en je gezin!

Zet hem op!

Mirian

Marijke
4 jaar geleden

Dat is een heel hoopgevend bericht Jos en Tamara !
Het beantwoorden van de Whatsappjes is van latere zorg.
Als jullie nog niet in bed liggen, dan pak er nog een stevige borrel (of biertje) extra bij.
Stuiter straks dan wel een beetje voorzichtig de trap op (hikhikhik) en zorg dat je niet struikelt over de spullen die op de trap naar boven liggen😜
Ben heel benieuwd morgen naar het verhaal over de tent. In de tuin.
Een goede nachtrust gewenst, want je zult afgelopen nacht vast niet veel geslapen hebben.
Zet h’m op !

Thea
4 jaar geleden

Jeetje!
Wat een (wonder) bericht.
Ik wacht op het tent verhaal.
Een borrel drinken om half 5 in de morgen is te vroeg, maar beginnen met een dansje kan wel.
Tot later!

m.j.c. Louws-luteijn
4 jaar geleden

Wat een hoopvolle berichten en wat kan je het goed verwoorden we wensen jullie kracht toe samen met allen die jullie lief zijn en als we een snaps drinken denken we aan jullie gr De Louwsen

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

BLIJ!!!! klinkt misschien gek,maar ben blij met dit bericht!!! jullie zijn samen zo sterk,dat deze (flinke)hobbel naar genezing,samen aan kunnen!liefs van Rinus en Joke

Bianca
4 jaar geleden

Dat is mooi Jos! Het zal wederom een pittig traject worden, maar gericht op genezing is wat je wilt horen in deze periode. Pfff

Karin
4 jaar geleden

Wat een hoopvol bericht! Het gaat zwaar worden maar de vooruitzichten klinken hoopvol!

sylvia
4 jaar geleden

Wat ben ik blij dit te kunnen lezen. Toch kans op genezing. Ik kan wel een gat in de lucht springen. Het traject van chemotherapie zal zwaar zijn, maar er is licht aan de horizon. Een lieve groet van ons

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Beste Jos, Tamara en kinderen dat zijn bijzonder goede berichten. ( ze lijken wel een beetje op een wonder ! )EN WONDEREN BESTAAN ! Het zal wel een zwaar traject gaan worden maar er gloort hoop ! En die hoop hebben jullie nodig. Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!

Judith van Anrooij
4 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara, natuurlijk de kids niet te vergeten.
Vol bewondering je blog weer gelezen. Met veel kracht, positieve mindset, steun van familie en vrienden slaan jullie je er de komende periode ook weer doorheen. Makkelijk zal het zeker niet worden.
Leef het leven !!! Of dat nou in een tent is😆, in Yese of elders. Whatever, go for it
Denk aan jullie X

Judith

Ramona
4 jaar geleden

Weer een lichtpuntje aan de horizon....fijn! Laat die chemo die klapper tegen de tumoren maar maken. Hopelijk blijf jij van al die nare cocktails wel een beetje op de been...

Michel en Roos
4 jaar geleden

"Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken" , prachtige tekst op jullie blog. Gelukkig hebben jullie heel veel mensen die in het diepste donker kaarsjes aansteken. Mooi nieuws van de oncoloog, we hopen op een verlichte weg naar herstel. Liefs uit Heerle!