Jos: "De oncoloog"

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 22:06

Ik ben heel benieuwd naar de dag van morgen. Ik weet dat mij geen leuk traject te wachten staat, wat de uitkomst ook is. Toch wil ik het weten. Weten wat de plekken die er op het plaatje staan nu echt voor mij gaan betekenen.

De oncoloog die Tamara en ik gaan spreken kennen we al sinds het begin van mijn traject. Hij is degene die vond dat ik beter voor een stoma kon gaan. De chirurg twijfelde of het persé nodig was, maar de oncoloog zei dat het veel handiger was tijdens de chemokuur. Anders had ik middelen moeten slikken om mijn ontlasting normaal te houden. Nu liep alles in mijn stomazakje. Hij had gelijk!

Ik heb diep respect voor de artsen die mij in de afgelopen jaren behandeld hebben. Ze redden letterlijk levens, maar het moet zo zwaar zijn om te zien als dat niet lukt. Bij deze wil ik de alle artsen bedanken! Jullie zijn helden!

Eigenlijk had ik met de oncoloog afgesproken dat ik hem niet meer zou spreken in zijn spreekkamer. Ik mocht nog net zwaaien als ik hem op de gang tegen zou komen, maar verder wou hij mij niet meer zien.

Voor morgen heb ik vooral vragen. Welke behandelingen zijn er? Welke keuzes heb ik? Wat zijn de voor- en nadelen van de behandelingen? Wat zijn mijn vooruitzichten bij welke behandeling? Wanneer gaat de behandeling starten? Wat zijn de gevolgen van de behandeling? Enz. Enz.

Morgen antwoorden. We gaan het zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
4 jaar geleden

Hoi Lieverds,
Ook wij vinden het spannend en denken aan jullie!
Sterkte!

Susanne Hamelink
4 jaar geleden

Wat spannend. Ik kan me voorstellen dat je vooruit wil blijven bewegen en daarvoor antwoorden nodig hebt op al deze belangrijke vragen. Nu is het zo onzeker.
Het is fijn dat de arts die jullie begeleidt en adviseert bekend en vertrouwd is.
Sterkte vandaag met "wachten en sterkte morgen!

Rinus en Marieke
4 jaar geleden

Veel sterkte en we denken aan jullie. Hopelijk krijg je op al je vragen een antwoord en daar wensen we je héél véél STERKTE mee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!