Jos: "Afspraak"

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 22:16

Donderdag 12 november is de afspraak ingepland met de behandelende chirurg. Dezelfde chirurg die mijn eerste uitzaaiing weggehaald heeft. Een man van ongeveer mijn leeftijd en specialist op het gebied van leveroperaties.

De afspraak is in het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven, niet in het ‘vertrouwde’ Catharina Ziekenhuis. Het Catharina heeft een uitgebreid kankerinstituut met specialisten op het gebied van darmkanker, maar ze doen geen leverbehandelingen. De reden is dat leverbehandelingen minder vaak voorkomen. Om toch genoeg kennis op te bouwen is er per regio een ziekenhuis wat zich specialiseert in leverbehandelingen en patiënten uit de regio worden naar dat ziekenhuis doorverwezen.

Donderdag a.s. ga ik dus horen hoe mijn behandeltraject er precies uit komt te zien. Waarschijnlijk wordt het net als vorige keer een operatie, maar het kan ook zijn dat de tumor wordt aangeprikt met een speciale naald en dan wordt ‘gekookt’ in het lichaam. Mocht dat laatste het geval zijn dan kan het zomaar zijn dat voor de beeldvorming tijdens de behandeling, door middel van scans kijken of de naald precies midden in de tumor zit, een systeem wordt gebruikt waar ik zelf aan werk (zoek naar needle en je vind mooie plaatjes waar je kunt zie hoe het Philips systeem helpt bij het aanprikken van de tumor).

Een kleine week wachten nog dus. Kan dat kwaad? In dit geval niet. Een levertumor groeit traag. Bij mijn vorige levertumor heb ik deze vraag gesteld aan de chirurg. We hebben toen twee van mijn scans bekeken die ongeveer 6 weken na elkaar genomen waren. De tumor was op de laatste 1 mm groter… Maar dat kan ook een meetfout zijn.

 

Ps. Ik heb gesmokkeld met de datum, dit artikel had ik eigenlijk gisteren willen schrijven ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.